Buurtplatforms en Opbouwwerk

In Selwerd zijn twee buurtplatforms actief: in deelbuurt 4 en deelbuurt 5.

Petra Mens, de opbouwwerkster van Selwerd,organiseert twee keer per jaar voor de deelbuurten 4 (De Lijsterbes) en 5 (De Populier) een bewonersplatform. Alle bewoners zijn welkom op deze bijeenkomst. Een week van te voren wordt de agenda verspreid onder alle bewoners van de deelbuurt. Bewoners krijgen de gelegenheid om mee te praten over wat er speelt in hun buurt en bepalen de agenda. De bewonersplatform zijn laagdrempelig. Waar mogelijk wordt samenwerking gezocht met de Wijkraad, bewonerscomités, de woningcorporatie(s) e.d.

Informatie over Deelbuurt 4

Informatie over Deelbuurt 5

 

Presentatie opbouwwerkster Petra Mens


Petra_Mens_Stiel
Petra Mens is als opbouwwerkster actief in de wijk Selwerd.
Samen met bewoners wil zij werken aan een leefbaar Selwerd.

Wat doet een opbouwwerker?
“De opbouwwerker organiseert samen met buurtbewoners initiatieven rond leefbaarheid, veiligheid, sociale integratie en buurtbeheer. Ik adviseer en ondersteun bewoners en bewonersgroepen bij het verbeteren van  de eigen woon- en leefsituatie. Voorbeelden hiervan zijn initiatieven van bewoners rondom vervuiling van de buurt, ontmoeting, baldadigheid, overlast of vernielingen. Samen met bewoners probeer ik oplossingen te vinden.”
Wat kun je nog meer betekenen?
“Daarnaast kan ik bewoners helpen bij het zoeken van de juiste ingangen bij instanties, instellingen en de gemeente om initiatieven van de grond te krijgen. En ik ken de meeste ‘potjes’ waaruit een project misschien betaald kan worden. Ik kan bewoners helpen bij het indienen van een aanvraag bij bijvoorbeeld het Wijkteam NLA  of ‘Een goed idee’.
Wat heb je afgelopen jaar gedaan?
“Ik heb veel huisbezoeken gedaan om de buurt te leren kennen. Verder heb ik veel projecten gedaan: vernieuwen van speelveldjes, organisatie van Lentekriebels, Kiek in de leefwereld van je kind, Gein op het plein maar ook bijvoorbeeld het creëren van een ontmoetingsplek op het veldje Bottelrooslaan om de sociale contacten te verbeteren. Bij alle projecten heb ik, naast de bewoners,  veel samengewerkt met de corporaties, de Wijkraad, de werkgroep Sociale Samenhang en de werkgroep Wonen en Verkeersveiligheid. Dat is ook één van mijn doelen: de samenwerking tussen organisaties in de wijk bevorderen ”
Hoe kunnen bewoners met je in contact komen?
Regelmatig organiseert het opbouwwerk bewonersplatforms georganiseerd. Tijdens de bewonersplatforms in deelbuurten De Lijsterbes en De Populier (ten westen en oosten van de Iepenlaan) kan iedereen aangeven wat er speelt in de buurt en wat bewoners graag anders willen in de buurt. De aankondiging hiervoor staat in de Nummer 1 en iedereen krijgt een uitnodiging in de bus. Willen bewoners tussentijds iets aan me vragen of met me overleggen dan kan dat ook. Mijn kantoor is in de Vensterschool aan de Eikenlaan en ik ben bereikbaar op: 06 - 247 590 67 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

MEER INFORMATIE OVER DEEL BUURTEN "LIJSTERBES" EN "POPULIER" VINDT U IN DE BEIDE SUBMENU'S!

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden