B881051016Z.1 20180321213922 000G45S261K.1 0Het Wijkplatform Selwerd is tegen de aanleg van een fietspad door het groene gebied van de wijk en is met een alternatief gekomen.

De gemeente wil het fietspad dat vanuit Winsum en Sauwerd komt doortrekken naar het Noorderstation. Vanaf de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal komt er een brug over de noordelijke ringweg. Het fietspad is verder gepland tussen de spoorbaan en de vijvers in Selwerd.

Het wijkplatform vindt dat er daardoor een ruig groen gebied vernietigd wordt, waar veel kleine dieren wonen. Dat vinden zij mede onnodig, omdat dagelijks slechts vijfhonderd mensen de stad in en uit rijden. In totaal duizend fietsbewegingen.

Het alternatief van de bewoners is de huidige route, met een betere bocht, vanaf de spoorbrug langs sportpark Het Noorden naar de Iepenlaan. De Iepenlaan zou dan fietsvriendelijker gemaakt moeten worden. Volgens het wijkplatform is dit plan niet alleen minder ingrijpend, maar ook beduidend goedkoper. Daarbij vormt het een goede aansluiting op het te realiseren fietspad langs de ringweg.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

20 mei 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden