Kunst selwerd
Kunst Paddepoel1
De werkgroep Kunstpad heeft wandelroutes georganiseerd  langs openbare kunst in Paddepoel en Selwerd resp. "Mee met Madonna" in Paddepoel (onderste foto) en de nieuwe route “Langs Keepers en Ketelhuizen in Selwerd. Dit onder begeleiding van kunstenaars. 
  • In Selwerd zaterdag 8 juli, 5 augustus en 2 september om10.45 uur. Voorzijde Vensterschool SPT Eikenlaan 288. Zie http://kunstpad.info/agenda/
  • In Paddepoel op op zaterdag 15 juli en 26 augustus, ook 10.45 uur, gebouw De Sterrenkijker kinderopvang Habibi, vlakbij de brug van de Voermanhaven aan het Reitdiep. Zie http://kunstpad.info/agenda/
Toelichting route Selwerd
De nieuwe route in Selwerd voert langs een aantal markante kunstwerken. De meest van deze kunstwerken dateren uit de periode waarin de wijk werd gebouwd. Ze geven zo een markant beeld van de destijds moderne stromingen in de Kunst. Zo zijn er, onder meer, 29 raadselachtige patronen op gevels van woningen te vinden (zie bovenste foto). Maar ook een paar markante ruimtelijke werken, evenals haast verborgen kunstwerken. Er is echter ook een schaduwzijde aan deze zaak.Veel van de kunstwerken in de wijk hebben schade geleden; door de tand des tijds, door onzorgvuldig omgaan ermee of door vernielingen. Onlangs nog is een van de weinige monumentale werken in Selwerd, een bijzonder muurreliëf van de hand van Riek Ammerman, verdwenen.
Klik op de foto's voor vergroting
Nadere informatie op http://kunstpad.info/agenda/  De begeleidende boekjes zijn verkrijgbaar bij Periferie (www.periferie.nl) in het Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3.
  • de wandeling kost € 2,- per persoon. U ontvangt gratis het mini-magazine van deze wandeling.
  • de wandeling gaat door bij min. 5 deelnemers, de maximale groote van de groep is 15.
  • de wandeling is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

23 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden