(Bron: Bam Wonen) Corporatie Nijestee en BAM Wonen hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor het verbeteren van 56 eengezinswoningen in Selwerd. Sinds 6 februari jongstleden voert BAM groot onderhoud uit en past energiebesparende maatregelen toe. De woningen uit de jaren zestig gaan van professioneel label D naar A/B. BAM verwacht het project in mei 2017 op te leveren.
Bij veel na-oorlogse woningen zijn isolatie en ventilatie verouderd. Door de woningen goed te isoleren en te ventileren gaan de stookkosten voor de huurders omlaag en het wooncomfort omhoog. De maatregelen bestaan onder meer uit het vervangen van het dak, gevelisolatie en HR++ beglazing, installeren van een ventilatiesysteem, plaatsen van zonnepanelen. Een kwart van de huishoudens koos voor extra zonnepanelen om nog meer energie te besparen.
In Groningen past BAM MiniContainment toe om de asbesthoudende gevelpanelen te saneren. Met MiniContainment ervaren bewoners veel minder overlast dan bij traditionele asbestsanering. Het saneren van asbest gaat sneller en de werkzaamheden vergen minder werkruimte in de woningen.
Nadere informatie:
  • over de werkzaamheden BAM Wonen: Martijn Leijdekker, projectleider, tel. 06 31 65 66 67, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • over Nijestee: Koos Glazenborg, projectleider Planmatig onderhoud, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

23 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden