Goed nieuws: de wijk Selwerd is uitgekozen als ‘proeftuin’ voor Groningen Fit. Samen met ons en vele andere mensen in de wijk gaat Groningen Fit proberen de algemene gezondheidssituatie in onze wijk te verbeteren.
Je fit voelen, minder stress, meer energie… We weten allemaal dat een gezonde leefstijl daarbij helpt. En toch is een gezonde leefstijl niet vanzelfsprekend. Voor veel mensen is het moeilijk om bepaalde ongezonde gewoontes te veranderen. Vooral kinderen kunnen best een beetje hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes. Groningen Fit is er daarom op gericht om de gezonde keuze gemakkelijker en ‘normaler’ te maken.
Hoe? In de eerste plaats door goed te luisteren naar de bewoners van Selwerd zelf. Achter de schermen wordt al een aantal maanden samengewerkt met vrijwilligers en mensen die dagelijks met kinderen werken. Samen met hen willen we het volgende bereiken:
1. Gezond gedrag: aandacht voor bewegen en gezond eten en drinken.
2. Gezonde omgeving: een veilige wijk die uitnodigt om te spelen en te sporten.
3. Gezonde zorgketen: zodat jongeren die extra zorg nodig hebben die ook krijgen.
Voelt u zich als ouder, vrijwilliger of professional aangesproken door de doelstellingen van Groningen Fit? Bij dit initiatief kunnen we hulp gebruiken!
Meer weten over Groningen Fit? Of meteen aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Inge Stoker-Koekoek: 050-3674166, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Humera Ahmed, Voorzitter Wijkraad Selwerd

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden