Rioolrenovatie Zonnelaan Eikenlaan en KastanjelaanIn de periode van 23 juni t/m 18 juli renoveren wij een gedeelte (fase 1) van het hoofdriool in de Zonnelaan en Eikenlaan. Fase 2 (gedeelte Eikenlaan en Kastanjelaan) voeren wij na de bouwvak uit.
Het hoofdriool renoveren wij met de zogenaamde kousmethode. Door in het bestaande hoofdriool een met hars geïmpregneerde kous aan te brengen en uit te harden, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode ligt de straat niet wekenlang open. Lokaal worden inspectieputten opgegraven om de kous in het hoofdriool aan te brengen. Het aanbrengen van de kous in het hoofdriool start tijdens normale werktijden. De uitharding van de kous is een continue proces dat per installatie circa 48 uur duurt.
Klik op de afbeelding voor vergroting
Gedurende fase 1 installeren wij 11 kousen, fase 2 (na de bouwvak) bestaat uit het aanbrengen van 4 kousen. In onderstaand overzicht staat het e.e.a. grafisch gepresenteerd. De tekst “boiler” in dit overzicht zijn onze werkpunten in de periode voor de bouwvak. Op deze locaties kunnen de burgers in de nachten enige geluidshinder ondervinden en worden wegen lokaal afgesloten. Gedurende het aanbrengen van de kous in het hoofriool zetten wij ook tijdelijke pompinstallaties in, omdat wij gedurende 6 weken (fase 1) het hoofdriool volledig afsluiten. Deze pompen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel. In de afbeelding staat dit met de tekst “pomp” aangegeven.
Op de projectwebsite staat nadere detailinformatie gepresenteerd, Klik hier
Voor bovengenoemde werkzaamheden wordt nog een apart deel op de projectwebsite ingericht. Onder de volgende link is een film van onze werkzaamheden gepresenteerd: Klik hier
Directe aanwonenden worden met een informatiebrief op de hoogte gesteld over onze werkzaamheden. Gebouwen met een publieke functie en de middenstand stellen wij persoonlijk op de hoogte.
Onze uitvoeringsplanning is als volgt:
  • Week 25 t/m 30 Pomp 1 operationeel;
  • Week 26 t/m 29 Pomp 2 operationeel;
  • Week 26 & 27 Boiler 1 operationeel;
  • Week 27 & 28 Boiler 2 operationeel;
  • Week 28 & 29 Boiler 3 operationeel;
Week 29 & 30 Boiler 4 operationeel.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

23 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden