thumb_park_selwerd_1Op een goedbezochte vergadering van omwonenden en belangstellenden van Park Selwerd is het eerste schetsontwerp gepresenteerd met betrekking tot de herinrichting van het Park Selwerd. Aan de kant van Paddepoel wordt gekozen voor een strakke vormgeving. Dit heeft te maken met de stedenbouwkundige structuur van deze wijk. Aan de kant van Selwerd worden met name de vormen van de vijvers natuurlijker. Juist door deze vorm te kiezen, kan een meer ecologischer Park Selwerd worden gemaakt. De natuurlijke oevers worden beplant met riet en andere ecologisch verantwoorde planten die op hun beurt weer meer insecten en andere dieren aantreken. Deze natuurlijke oeverstructuur zal worden doorgetrokken richting Bessenmoerpark in Paddepoel/Tuinwijk. Om de kinderwerktuinen in Paddepoel aan te laten sluiten op het Park Selwerd, wordt een nader plan uitgewerkt dat meer openheid geeft richting het Park. Tevens is in dit schetsontwerp de kleine ovale vijver aangepast aan de andere natuurlijke vijvers.

De vraag van de bewoners meer kleur in het Park te brengen in de vorm van grote struiken als o.a. hortensia werd aangenomen maar aangepast  in een meer ecologisch verantwoorde en daarmee inheemse florasoort.

Tijdens de volgende vergadering op 28 juni a.s.vanaf 19:30 uur in het pand van de Wijkpost van de Gemeente Groningen in het Park Selwerd, zullen alle aanwezige bewoners zelf aan het tekenen worden gezet. Op die manier wordt het schetsontwerp meer uitgewerkt door de bewoners rondom het Park Selwerd zelf. Dan kunnen aspecten als banken, vuilnisbakken, verlichting en beplantingsoorten nader worden ingevuld.

KLIK OP ONDERSTAAND PLAATJE VOOR HET SCHETSONTWERP !

Poster_Selwerderpark2

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden