thumb_parkeerverbodEen aantal buurtbewoners gaan in bezwaar tegen het  onlangs ingevoerde parkeerverbod op de Esdoornlaan. De gemeente heeft dit verbod ingesteld vanwege de verkeersveiligheid rond de daar aanwezige speelplek. De bewoners vinden dit argument echter niet relevant voor de veiligheid op deze locatie. In de nieuwe situatie wordt het, volgens hen, voor de bestuurders van motorvoertuigen juist gevaarlijker. Men moet nu voor de helft op de weg parkeren terwijl men in de oude situatie langs het trottoir geparkeerd stond.

De veiligheid van de kinderen in de wijk is ook niet in het geding omdat de genoemde speeltuin niet aan de straat ligt en de speelweide wordt afgeschermd door een vrij hoge heg, waar door de kinderen niet rechtstreeks de weg op kunnen rennen.
De bewoners vragen de gemeente om de verkeerssituatie weer terug te brengen naar de oorspronkelijke situatie. Dit mede omdat er meerdere bewoners zijn die hun motorvoertuigen in dit gedeelte van de Esdoornlaan moeten parkeren. Het betreft niet alleen de bewoners van de Esdoornlaan maar ook die van de hofjes aan de Prunusstraat en de Acacialaan. Ook voor bezoekers is het nu moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden