Sleedoornpad vanaf dinsdag dicht voor fietsers

Het Sleedoornpad in Selwerd is van dinsdag 15 september 07.00 uur tot en met uiterlijk vrijdag 9 oktober 17.00 uur afgesloten voor fietsers. Het Sleedoornpad is het fietspad tussen de Moesstraat en de Eikenlaan, langs de middelbare school Kamerlingh Onnes. Leerlingen van deze school en andere voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden van WarmteStad lopen, over het voetpad. Fietsers worden omgeleid langs de Moesstraat, Kastanjelaan en Eikenlaan.

Nicole uit Beijum start vlog over Groninger wijkvernieuwing

‘Wat is Groninger wijkvernieuwing precies en wat merk ik daarvan?’

‘In Beijum wil je toch niet wonen’, hoor je vaak. Nicole woont in Beijum, een van de wijkvernieuwingswijken, en vindt het een vooroordeel. ‘Ik vind Beijum een prachtige wijk en geniet van de rust en van al het groen. Tuurlijk zijn er problemen en zie ik plekken waar echt wat moet gebeuren. Dat is ook een van de redenen dat ik ja heb gezegd toen de gemeente mij vroeg of ik een vlog over de Groninger wijkvernieuwing wilde maken. In deze vlog ga ik uitzoeken wat de gemeente doet aan de problemen in de wijken en hoe ze zaken wil verbeteren.’

In deze eerste introvlog vertelt wethouder Wijkvernieuwing, Roeland van der Schaaf, aan Nicole, wat wijkvernieuwing is en wat de bewoners van de vier wijken Beijum, Indische Buurt / De Hoogte, Selwerd en De Wijert daar van merken. ‘Samen met de bewoners proberen we de omstandigheden in deze wijken te verbeteren. We hebben het dan niet alleen over het verbeteren van het wonen, maar ook over de zorg, het groen, werk, het totale plaatje. Het bereiken van bewoners om met hen samen te werken aan de wijkvernieuwing, is en blijft lastig. Ik hoop dat deze vlog daarbij helpt.’

Nicole is zes jaar geleden met haar kinderen in Beijum komen wonen. Ze is geboren op Curaçao en getogen in Rotterdam. In een serie van tien vlogs in de periode van september 2020 tot juli 2021 gaat ze de vier wijken in en uitzoeken wat de Groninger wijkvernieuwing nu precies is. En wat de bewoners van de wijken daar van merken.

Leefbaarheidsonderzoek

Doe mee met het leefbaarheidsonderzoek!
Iedereen ontvangt in september een brief van de burgemeester met het verzoek deel te nemen aan het leefbaarheidsonderzoek van de gemeente. Vul deze zo snel mogelijk in!  De resultaten worden door de gemeente gebruikt voor verbeteringsplannen voor onze wijk / ons dorp.

In de brief staat een persoonlijke inlogcode, waarmee de vragenlijst online kan worden ingevuld. Bovendien maken deelnemers kans op een sportcheque voor het zwembad of de ijsbaan. Doen!

IMG 6734

Onvergetelijke zomer voor de kinderen van Groningen

In de zomervakantie van 6 juli tot en met 15 augustus zijn er door vele jeugd-, welzijns- en cultuurorganisaties voor de kinderen in Groningen allerlei zomeractiviteiten georganiseerd. Het programma ‘Onvergetelijke Zomer’ biedt gratis activiteiten aan kinderen van 4 tot en met 18 jaar. Ze bestaan onder anderen uit zandkastelen bouwen, timmeren, taarten maken, schilderen, sporten en nog veel meer. Allemaal bedoeld om de Groninger jeugd een onvergetelijke zomer te gunnen. 

Floor, de kinderburgermeester, zal in de Hoogte de Onvergetelijke Zomer openen op maandag 13 juli. Dit is gekoppeld aan de opening van de Speelweken van Vereniging speeltuincentrale Groningen. We sluiten de zomer af met een swingende parade: op 14 augustus door Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk en op 15 augustus door De Hoogte en de Korrewegwijk. 

Veel kinderen hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad door de Coronacrisis en de maatregelen die daardoor zijn opgelegd. Scholen werden gesloten, (vrijetijds)activiteiten werden gestaakt en voor veel kinderen was het niet makkelijk om thuis hun draai te vinden. Daar komt bovenop dat veel kinderen nu ook niet op vakantie kunnen door financiële zorgen van de ouders. 

Onder het motto ’we doen het voor de kinderen’ heeft een gevarieerd gezelschap jeugd-, welzijns- en cultuurorganisaties de handen ineengeslagen en zijn inhoud, locaties en allerlei praktische zaken op elkaar afgestemd. Bestaande budgetten van de organisaties zijn ingezet, samen met geld dat landelijk beschikbaar is gesteld om kinderen te ondersteunen die door de Coronacrisis leerachterstanden hebben opgelopen. Daardoor zijn alle programmaonderdelen gratis toegankelijk. De ‘Onvergetelijke Zomer’ vindt plaats in de Groninger wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Indische Buurt, Korrewegwijk en De Hoogte. 

‘Onvergetelijke zomer’ is onderdeel van de Groninger wijkvernieuwing. In deze aanpak werken bewoners, de gemeente en allerlei andere organisaties samen, aan een structurele en samenhangende aanpak van zoal armoede, groen en buiten, een veilige buurt, positief opgroeien en goed, duurzaam en gezond wonen voor rijke en arme, jonge, oude en nieuwe bewoners. 

Een compleet overzicht van alle activiteiten voor de zes zomerweken is te vinden op: www.mooiewijken.nl/onvergetelijke-zomer, en www.sameninselwerd.nl.

De Onvergetelijke Zomer wordt georganiseerd door: BSV de HoogteWijkcentrum Het FloreshuisGoeieBuurtHet Houten HuisHet PandSpeeltuin DIB, VRIJDAG in de Buurt, WIJ KorrewegwijkEdanZCircus SantelliHet GroenHuis WijkwerkplekUp to UsGemeente GroningenVereniging Speeltuincentrale Groningen, Mooie Wijken, MaaklabWIJ SelwerdSunny SelwerdBSV Selwerd, Wijkbedrijf SelwerdDe FonteinJOGG , Xplore GrunnSKSGKidsfirstForumBuurtcentrum TuinpadBSV PaddepoelForum SelwerdBslim

poster

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden