Open Dag van het Riool

open dag van het riool 8 septemberAltijd al een kijkje willen nemen in het rioolgemaal in Selwerd? (Naast het Noorderstation). Aankomende zaterdag kan het tijdens de Open Dag van het Riool. Vanaf 10:00 tot 16:00 wordt er tekst en uitleg gegeven door medewerkers van de waterschappen over wat er allemaal komt kijken bij waterafvoer en waterzuivering. Ook de 2 andere gemalen (Damsterdiep en Martiniplaza) zijn geopend. Op het Gedempte Kattendiep kun je het riool zelf betreden en uiteraard kun je ook terecht bij de waterzuiveringsinstallatie bij Garmerwolde. Het volledige programma: gemeente.groningen.nl/opendagriool

Selwerd op de Koffie - de koffiekar

De koffiekar gaat weer de wijk in. Woensdagmiddag  5 september staan we vanaf 14:30 op het hoekje van de Berkenlaan met de Mispellaan. Tussen Wijkcentrum De Berk en het Winkelplein. Kom vooral langs voor de heerlijke koffie (of thee) en kom in gesprek met andere bewoners, wijkwerkers en medewerkers van diverse organisaties die in de wijk actief zijn!

39880470 6107057644478 8426115498424401920 n.png

Wijkgesprek PvdA - 10 september

De PvdA-fractie van Groningen nodigt u bij deze van harte uit voor het
Wijkgesprek van Selwerd.

Het Wijkgesprek vindt plaats op maandag 10 september van 20 tot 22 uur.
Wij praten dan met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in uw wijk over verschillende actuele zaken. Bijvoorbeeld: Wat is uw idee voor de wijk? Uw wens? Uw zorg? Hoe houden we de buurt leefbaar? Mensen kunnen zelf bespreekpunten aandragen.

Als PvdA-raadsfractie vinden we het belangrijk om voortdurend in contact te blijven met inwoners en maatschappelijke organisaties in de wijken en dorpen. Daarom verruilen we regelmatig het Stadhuis voor bijeenkomsten in een van de buurten.

WIJKGESPREK VAN SELWERD
maandag 10 september
20 - 22 uur (inloop 19.30 uur)
WIJKBEDRIJF SELWERD, BOTTELROOSSTRAAT 3

Bij voorbaat dank en vriendelijke groet,
Carine Bloemhoff
Fractievoorzitter PvdA Groningen

PvdA Gemeenteraadsfractie Groningen
Grote Markt 1
9712 HN Groningen

Selwerd aan Zee geopend

Een artikel van OogTV:

Twee weken lang spelen met zand en water. Dat is Selwerd aan zee dat de komende twee weken gehouden wordt. “Ik vind dit echt super leuk!”

“Het idee is vorig jaar ontstaan”, vertelt Vincent Huiting van de Speeltuincentrale Groningen. “In De Wijert werd een zandkastelenfestival gehouden en toen werd er hier in Selwerd direct gezegd ‘dat willen wij ook!’. En zo is het ontstaan.” Tijdens Selwerd aan zee wordt een gevarieerd zomerprogramma aangeboden voor jong en oud. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen, beachvolleyballen en volgende week komen er zelfs spelers van FC Groningen en Lycurgus om clinics te geven.

“Dit is prachtig”, zegt loco-burgemeester Joost van Keulen (VVD) die de openingshandeling verzorgde. “We zien dat zulke initiatieven buurtbewoners bij elkaar brengen. Kinderen die niet bij elkaar op school zitten maar door middel van zoiets contact krijgen. En dat zelfde geldt voor hun ouders.”

Selwerd aan zee duurt nog tot en met 19 augustus en is te vinden in de speeltuin aan de Elzenlaan.

https://www.oogtv.nl/2018/08/selwerd-ligt-twee-weken-aan-zee/

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

19 februari 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden