25 september: Braderie Sunny Selwerd

Ter gelegenheid van de start van de herinrichting organiseerd Sunny Selwerd vrijdag 25 september een braderie aan de Mispellaan bij het winkelcentrum. De feestelijkheden beginnen om 11:00 uur met een openingsceremonie. Er zijn gratis hapjes, veel informatie over de plannen voor de wijk en Harry Niehof brengt wereldmuziek uut Grun'.

Kom je ook?

Sleedoornpad vanaf dinsdag dicht voor fietsers

Het Sleedoornpad in Selwerd is van dinsdag 15 september 07.00 uur tot en met uiterlijk vrijdag 9 oktober 17.00 uur afgesloten voor fietsers. Het Sleedoornpad is het fietspad tussen de Moesstraat en de Eikenlaan, langs de middelbare school Kamerlingh Onnes. Leerlingen van deze school en andere voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden van WarmteStad lopen, over het voetpad. Fietsers worden omgeleid langs de Moesstraat, Kastanjelaan en Eikenlaan.

Nicole uit Beijum start vlog over Groninger wijkvernieuwing

‘Wat is Groninger wijkvernieuwing precies en wat merk ik daarvan?’

‘In Beijum wil je toch niet wonen’, hoor je vaak. Nicole woont in Beijum, een van de wijkvernieuwingswijken, en vindt het een vooroordeel. ‘Ik vind Beijum een prachtige wijk en geniet van de rust en van al het groen. Tuurlijk zijn er problemen en zie ik plekken waar echt wat moet gebeuren. Dat is ook een van de redenen dat ik ja heb gezegd toen de gemeente mij vroeg of ik een vlog over de Groninger wijkvernieuwing wilde maken. In deze vlog ga ik uitzoeken wat de gemeente doet aan de problemen in de wijken en hoe ze zaken wil verbeteren.’

In deze eerste introvlog vertelt wethouder Wijkvernieuwing, Roeland van der Schaaf, aan Nicole, wat wijkvernieuwing is en wat de bewoners van de vier wijken Beijum, Indische Buurt / De Hoogte, Selwerd en De Wijert daar van merken. ‘Samen met de bewoners proberen we de omstandigheden in deze wijken te verbeteren. We hebben het dan niet alleen over het verbeteren van het wonen, maar ook over de zorg, het groen, werk, het totale plaatje. Het bereiken van bewoners om met hen samen te werken aan de wijkvernieuwing, is en blijft lastig. Ik hoop dat deze vlog daarbij helpt.’

Nicole is zes jaar geleden met haar kinderen in Beijum komen wonen. Ze is geboren op Curaçao en getogen in Rotterdam. In een serie van tien vlogs in de periode van september 2020 tot juli 2021 gaat ze de vier wijken in en uitzoeken wat de Groninger wijkvernieuwing nu precies is. En wat de bewoners van de wijken daar van merken.

Leefbaarheidsonderzoek

Doe mee met het leefbaarheidsonderzoek!
Iedereen ontvangt in september een brief van de burgemeester met het verzoek deel te nemen aan het leefbaarheidsonderzoek van de gemeente. Vul deze zo snel mogelijk in!  De resultaten worden door de gemeente gebruikt voor verbeteringsplannen voor onze wijk / ons dorp.

In de brief staat een persoonlijke inlogcode, waarmee de vragenlijst online kan worden ingevuld. Bovendien maken deelnemers kans op een sportcheque voor het zwembad of de ijsbaan. Doen!

IMG 6734

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

24 november 2020

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden