Afrondende werkzaamheden in het park

In de week van 29 januari 2018 is de aannemer gestart met beplanting en met het straatwerk bij Loopgroep Astrea. Vanwege de vorst zijn deze werkzaamheden begin februari tijdelijk stilgelegd. Als het weer het toelaat, worden de werkzaamheden deze week (5 februari) weer opgepakt.

Deze week gaat de aannemer ook de faunatunnel afwerken. Daar waar mogelijk, worden de bermen voorbereid voor het planten van bloemen. Dat geldt voor het deel onder het viaduct en voor het deel tussen het viaduct en de Crematoriumlaan. In het park worden nog zes lichtmasten geplaatst. Ook hiervoor geldt dat deze werkzaamheden afhangen van het weer.

In het voorjaar van 2018, rond maart/april, wordt het laatste werk verricht. Dan wordt alles geëgaliseerd, geprofileerd en worden de gazonstroken ingezaaid. 

Het fietspad blijft gedurende deze hele periode in gebruik.

Werkzaamheden oversteek Eikenlaan maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart

In de voorjaarsvakantie van 26 februari tot en met vrijdag 2 maart wordt de oversteek bij de Eikenlaan aangepakt. De middenberm wordt dan groter gemaakt, zodat meer ruimte voor fietsers ontstaat om over te steken. Ook wordt het fietspad langs de Eikenlaan ter hoogte van het park breder gemaakt. Veel verkeer vanuit de stad slaat vanaf de Eikenlaan rechtsaf het park in en heeft in de huidige situatie weinig ruimte. In deze week wordt ook de laatste lichtmast op de middenberm van de oversteek geplaatst.

De Eikenlaan is tijdens de werkzaamheden gestremd. Fietsers worden omgeleid. Ook voor auto’s en bussen komt er een omleidingsroute. Op de bushaltes langs de Eikenlaan staat een verwijzing naar de dichtstbijzijnde halte.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

26 november 2020

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden