Duurzame jaarmarkt PPoel 2017Op zaterdag 4 november 2017 organiseren bewonersinitiatief Paddepoel Energiek en Sam Events 4 U de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddepoel. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur.
Op deze unieke markt, die voor het eerst in het winkelcentrum wordt gehouden, presenteren aanbieders hun (duurzame) producten aan een breed publiek. Een greep uit het aanbod. 

Duurzaam, lokaal en sociaal
Naast standhouders met biologische producten, zoals confituren en honing, body oils, wijn en delicatessen, zijn ook sociale en duurzame  lokale initiatieven vertegenwoordigd. Zo maakt de Buurttaxi van Wijkbedrijf Selwerd zijn opwachting, geeft Buurtrestaurant Bernlef een kijkje in de keuken, zamelt Gered Gereedschap voor derde wereldlanden gereedschap in en gebruikt Books4life geld uit de boekenverkoop voor armoedebestrijding. Uiteraard is er ruim aandacht voor duurzame energie: stadsenergiecoöperatie Grunneger Power deelt een plek met wijkinitiatief Paddepoel Energiek en energiedienstverlener Vandebron koppelt gebruikers aan energiebronnen. En verder is er biologisch brood van bakker Van Esch uit het Winkelcentrum, Grunneger dreuge worst en Vietnamese hapjes. 

Workshops voor jong en oud(er)
Selwerder kunstenaar Jan Reemeijer maakt prachtige dingen van hergebruikte spullen. Op 4 november geeft hij een workshop recyclekunst.
Kids kunnen zich van 12:00-16:00 uur laten schminken door Ivonne Moorlag, bekend van de ‘sterrebeeldenkunst’ in Paddepoel. Haar collega Gea Koopman (van de mozaïekbankjes) laat kinderen zelf kunst maken. Bij Werkplaats Doedertoe kunnen bezoekers kringloopspullen pimpen, en jongeren kunnen met ideeën, dromen en vragen bij Jimmy’s terecht. De ouderen onder ons kunnen hun vermoeide voeten verwennen met een behandeling bij onze marktmasseur. 

Maak samen een wijkmemory
Kunstenares en workshopleider Kitty Blühm en Titia Struiving organiseren namens Cocreatie Paddepoel de leuke schilderworkshop ' Maak samen een wijkmemory'. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Tijdens de duurzaamheidsmarkt wordt deze gratis workshop gegeven in het WIJS-pand, in de gang tegenover Albert Heijn. Twee keer zelfs, van 13:00 uur tot 13:45 uur en van 15:00 tot 15:45 uur. Je maakt met advies van kunstenares Kitty Blühm een tekening om te laten zien wat jouw droom is voor Paddepoel in de toekomst. Wat is er mooi en wil je houden? Of wat mag er nog graag bijkomen? Je ouders, opa en oma mogen meedoen. Schilderervaring niet nodig! 

Van alle tekeningen die goed gelukt zijn maken we daarna een memoryspel voor de wijk. Dit spel gaan we later dit jaar spelen met de mensen van de Gemeente Groningen die meedoen aan Co-Creatie Paddepoel. Dat is het deftige woord voor een groep volwassenen die samen zitten na te denken wat er nou goed zou zijn voor Paddepoel en hoe dat moet allemaal. Dus daar kun jij ook je idee laten horen. En met memory knoopt iedereen jouw idee echt wel in zijn of haar oren. Je kunstwerkje komt op de foto en je mag het daarna mee naar huis nemen!

Het belooft een heel leuke duurzaamheidsmarkt te worden met veel afwisseling. En dat ook dankzij Winkelcentrum Paddepoel voor het belangeloos beschikbaar stellen van zijn locatie en de steun van Cocreatie Paddepoel. Graag tot ziens op de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 4 november van 11:00 tot 17:00 uur. 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

23 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden