Vanaf 20 november is in Paddepoel en Selwerd wekelijks een spreekuurwaar bewoners terecht kunnen met vragen over energiebesparing en zonnepanelen. Het energiespreekuur is op elke vrijdag van 10 tot 12 uur en vindt afwisselend plaats in het WIJS-pand in winkelcentrum Paddepoel (tegenover de Albert Heijn) en het Wijkbedrijf Selwerd(Bottelroosstraat 3). Veel woningen in Selwerd en Paddepoel zijn niet energiezuinig gebouwd. Door middel van isolatiemaatregelen en/of zonnepanelen is vaak veel winst te behalen, financieel maar ook voor milieu en qua comfort. Het valt voor veel bewoners echter niet mee om uit te zoeken hoe het nu allemaal precies werkt en wat nu bij je eigen huis het beste past. Het energiespreekuur is bedoeld om mensen hierbij verder op weg te helpen. Het spreekuur is gratis en iedereen kan vrijblijvend binnen lopen.
In een gesprek worden op basis van de persoonlijke situatie en specifieke wensen van de bewoner de verschillende mogelijkheden in kaart gebracht, met daarbij een indicatie van bijbehorende kosten en besparingen. Voor een gericht advies is het handig als u aan kunt geven wat uw jaarverbruik aan gas en elektriciteit is en wat voor maatregelen er in de woning wel en welke niet al zijn toegepast.
Het eerste energiespreekuur zal plaatsvinden op 20 november in het WIJS-pand in winkelcentrum Paddepoel; de eerste keer bij het Wijkbedrijf Selwerd zal zijn op 27 november. Het energiespreekuur wordt gehouden door Henk-Jan Falkena, energiedeskundige en inwoner van Paddepoel. Vooraf contact opnemen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar hoeft niet.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden