Opening Kippenfarm Selwerd 2
Opening Kippenfarm Selwerd
Op een zonnige, maar ‘bibber-koude’ zondagmiddag met een stevige wind (7 juni 2015), werd om 16.00 uur de Kippenfarm Selwerd feestelijk geopend door wethouder en buurtbewoners. Het publiek bestond in eerste instantie voornamelijk uit kinderen, maar toen de wethouder (Ubbo Bodewes van Algemene Zaken) overduidelijk aan het wachten was tot er meer volwassenen aanwezig zouden zijn, hielpen de kinderen een handje door volwassenen uit de buurt te gaan ‘verzamelen’. Al snel stond er een groep van plm. 30 kinderen en 25-30 volwassenen te luisteren naar het verhaal van de initiatiefnemers over de bouw van de Kippenfarm.
Aansluitend hield wethouder Bodewes zijn openingsspeech, en benadrukte dat de gemeente zeer enthousiast was over dit kleinschalige buurtinitiatief dat de sociale samenhang in de buurt wil vergroten, en dat de gemeente haar uiterste best heeft gedaan om zo snel mogelijk alle verplichte voorwaarden in orde te maken. Omdat de gemeente bezig is met ‘dereguleren’ was de Kippenfarm Selwerd benoemd tot pilot-project; er is een zgn. ‘Versnellingstafel’ ingericht om alle partijen tegelijkertijd te laten werken aan vergunningverlening, contractafspraken enz.. De wethouder sprak zijn waardering uit over het feit dat de Kippenfarm, zoals die er nu bij staat, in enkel een week tijd met vereende krachten is gebouwd….. en hij riep de luisteraars dan ook op om vooral ideeën te blijven ontwikkelen, deze aan te dragen bij de gemeente en te vragen om een ‘Versnellingstafel’.
Hierna onthulde hij samen met zijn assistente Petra Knol en onder veel belangstelling en luid gejuich, het kleurrijke en speels geschilderde naambord van de Kippenfarm. Klik hier voor de video met de wethouder
 Klik op de foto's voor vergroting
Facebook. Klik op:
Kippenfarm en op  Openbare Facebook Wijkraad Selwerd
 
De Kippenfarm Selwerd maakt woensdag a.s. bekend welke kinderen er gaan deelnemen aan de eerste groep (opgave mogelijk t/m dinsdagavond!), die op zaterdag 20 juni a.s. van start gaat. Zij helpen dan elke zaterdagochtend van 09.00-10.30 uur mee met kippen verzorgen en de groententuin onderhouden, en krijgen na hun werk geraapte eitjes en geoogste groenten en fruit mee naar huis. De kippen zijn afkomstig van Red een Legkip, een organisatie die kippen opkoopt uit de legkippenindrustrie. Deze kippen zijn hun hele leven gehouden in volgepakte schuren of hokken, zonder daglicht en zonder grond onder de kippenpootjes. Nu kunnen ze vrijuit scharrelen over plm. 20 m2, de aarde omwoelen, wormpjes en andere insecten zoeken en op een natuurlijke manier met voldoende ruimte in een groep leven. De kippen zien er nu al tevreden uit, maar over enige maanden zullen ze pas hun volledige schoonheid teruggevonden hebben, omdat hun verenpak zich nog moet herstellen….
 
De groenten- en bloementuin in de Kippenfarm wordt op een biologische wijze onderhouden. Kinderen die niet direct mee kunnen doen aan de zaterdagochtendgroep, worden op een wachtlijst gezet en komen bij een volgende groep aan de beurt. Elke laatste zaterdag van de maand is de Kippenfarm ’s ochtends geopend voor alle belangstellenden (ingaande zaterdag 27 juni a.s.).
De Kippenfarm Selwerd is gebouwd met een kleine startsubsidie van de gemeente Groningen; deze is echter niet voldoende om te voorzien in bv. werkjasjes en laarsjes voor de kinderen, groentenplantjes en zitmeubels voor buiten (bv. een picknicktafel).
 
Bedrijven en particulieren die willen bijdragen of kosteloos een van deze zaken kunnen realiseren, worden dan ook van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de Kippenfarm via telnr. 06 23 49 60 96 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle sponsoren worden (tenzij niet gewenst) vermeld op een informatiebord bij de ingang van de Kippenfarm. Met eeuwige dank van de deelnemende kinderen.
 
Meer informatie over de Kippenfarm Selwerd: tel. 06 23 49 60 96 en Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voorbereiding kippenfarm
Hieronder een foto van de voorbereidingswerkzaamheden op 30 mei.
Er zijn 2 filmpjes gemaakt: Klik hier
Kippenfarm Selwerd 1

 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden