Fruitboom Selwerd2
Fruitboom Selwerd 1
Twee enthousiaste, actieve buurtbewoners: Nadja Kirienko en Richard Etten hebben een plan bedacht om meer eetbaar groen in Selwerd te planten. Ze wandelden samen door de wijk ontdekten een flink aantal plekken waar nog wel een fruitboom of een bessenstruik kan komen te staan. Hoveniersbedrijf Uuldriks heeft ze hierbij ondersteund met adviezen.
Het wijkteam Selwerd vindt meer eetbaar groen in Selwerd een goed plan en gaat Nadja en Richard ondersteunen om hun plannen te realiseren. De eerste stap is om in overleg te gaan met de omwonenden van de beoogde locaties. Dit wordt binnenkort dan ook vervolgd en wellicht ontvangt u als direct omwonende ook een uitnodiging om mee te praten en denken!

Fruit uit eigen tuin: iets voor u?
Nadja Kirienko heeft al 25 jaar lang fruitbomen in haar achtertuin staan en geniet elke herfst van haar eigen, onbespoten fruit. Dit bevalt haar zo goed dat ze andere buurtbewoners enthousiast wil maken om fruitbomen en/of bessenstruiken in hun voor- of achtertuin te planten. Zo kun je je dagelijkse portie fruit gewoon uit je eigen tuin halen. Gezond, goedkoop én lekker!
Klik op de foto's, druk eerst F11
Een fruitboom in je achtertuin vergt wel wat onderhoud. Ze moeten in het voorjaar goed gesnoeid worden en in het najaar is er de oogst. Daar staat een goede fruitopbrengst tegenover. De opbrengst van je eigen fruitboom kun je misschien delen met je buurtgenoten tijdens een oogstfeest met bijvoorbeeld zelfgemaakte appeltaart van appels uit eigen tuin.
Lijkt het u wat, fruit uit eigen tuin? Laat het weten door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag Nadja naar haar ervaringen.
 
 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

23 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden