thumb_kerkhofWie per abuis naar het crematorium rijdt in plaats van begraafplaats Selwerderhof, of andersom, moet ook in de toekomst terugrijden. Het college gaat geen verbindingsweg aanleggen tussen de begraafplaats en het crematorium. De gemeenteraad heeft in een motie om dit pad gevraagd. De voordelen wegen volgens het college niet op tegen de nadelen. Het college vindt het niet gewenst en niet gepast dat er auto’s over begraafplaats Selwerderhof naar de parkeerplaats van de aula rijden. De kans is dan te groot dat de auto’s vanwege haast niet stapvoets rijden. Op de begraafplaats is autoverkeer nu zoveel mogelijk beperkt om de rust niet te verstoren.
 
 
 
Ook het crematorium vindt de verbindingsweg geen goed idee. Daardoor zouden bezoekers langs de achterzijde van het crematorium naar de ingang aan de voorzijde gaan. Rouwstoeten kunnen hierdoor worden verstoord. Uitvaartondernemer Yarden wil ook geen pad langs de strooi- of urnenvelden vanwege de emotionele waarde van deze gebieden.
 
 
 

Nieuw fietspad

 
Tot slot is een pad aanleggen op de grond van de provincie aan de noordzijde van de Noordelijke Ringweg niet mogelijk. De provincie vindt een pad hier niet acceptabel. Wel komt er een fietspad aan de zuidzijde van de Noordelijke Ringweg. Daarmee zit er 1200 meter tussen Selwerderhof en het crematorium. Dit pad is naar verwachting eind 2014 gereed.

Verkeerde bestemming

 
 
 
 
 
Het komt geregeld voor dat bezoekers op de verkeerde bestemming uitkomen. Omdat er geen directe verbinding is tussen het crematorium en Selwerderhof, moeten zij een stukje omrijden, -fietsen of -lopen. Met de auto is het ongeveer 2,6 kilometer rijden, bij normale verkeersomstandigheden circa 8 minuten. Door het noorden van Selwerd is de afstand zo’n 2 kilometer, ongeveer 8 minuten per fiets of 25 minuten lopen.