Wat doet het Wijkteam?

Het Wijkteam Selwerd bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de corporaties, de gemeente en het opbouwwerk. Het team werkt samen met wijkbewoners aan de leefbaarheid in de buurt en wijk. Ons doel is de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Het wijkteam wil het voor bewoners van Selwerd mogelijk maken hun ideeën te realiseren.
We stellen geld beschikbaar voor de uitvoering en kunnen indien nodig ondersteuning regelen voor de uitwerking van een idee of plan. En dan kan er meer dan u misschien denkt. Ook groepen bewoners kunnen zich melden.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Wijbenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-52685814. Of neem contact op met Petra Mens, opbouwwerkster Stiel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-24759067.

Wat kunt u doen?

Bedenk een goed idee waar ook anderen iets aan hebben. Dat kan een eenmalige activiteit zijn, maar ook een klein project. Zoek medestanders, bepaal wat u zelf kunt doen en geef aan waarvoor u ondersteuning nodig hebt. Zet dat op de mail en u krijgt een reactie.

Wie is wie in het wijkteam?

Jan Wijbenga (vz, gemeente Groningen, OCSW, Wijkzaken)
Greetje Al-Delaimy (De Huismeesters)
Petra Mens (Stiel)
Peter van der Kooi (gemeente Groningen, Stadsbeheer)
Peter Wijnsma (gemeente Groningen, RO/EZ, Stadsdeelcoördinatie)
Rein van Kats (Lefier)
Mirjam Smitz (Nijestee)
Auke de Vries (Patrimonium)
Wil je meedoen als bewoner? Dat kan! Kijk onder het kopje: Gezocht.

Wilt u een aanvraag indienen?

Dat kan! Grote kans dat uw idee wordt uitgevoerd als Selwerd er een beetje mooier, gezelliger en/of beter van wordt. Kortom: als de leefbaarheid verbetert.
Er kan veel, maar we doen het wel samen met u en andere betrokkenen. Om een aanvraag goed en snel te kunnen beoordelen willen we graag de volgende informatie van u:
- Wat houdt uw idee in?
- Steunen anderen uw idee? Dit kunt u aantonen met bijvoorbeeld een handtekeningenlijst
- Geef aan wat u als wijkbewoner(s) zelf doet en wat aanvullend nodig is
- Wat kost het? U kunt een begroting bijvoegen, met daarin de uitgaven die nodig zijn maar ook eventuele inkomsten.
- uw contactgegevens: naam, adres, telefoonnumer, e-mailadres.
Indien nodig nemen we nog even contact met u op.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen, mail deze dan naar Jan Wijbenga, voorzitter van het wijkteam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw Lokaal Akkoord 2011-2014

Het Nieuw Lokaal Akkoord liep eind 2010 af. Maar het gaat ook door, zij het met minder geld vanwege bezuinigingen. De wijken die het echt nodig hebben worden niet in de steek gelaten.
Ook Selwerd niet. Er is nog zoveel te doen. Het wijkteam gaat dan ook gewoon door.
Zodra er meer duidelijk wordt melden we u dat. Blijft u dus gewoon met ideeën komen. Voor wie graag wil mee praten over de besteding van het geld: u bent welkom in het wijkteam!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezocht: bewoners voor het Wijkteam

Het Wijkteam Selwerd van het Nieuw Lokaal Akkoord (NLA) is op zoek naar bewoners die mee willen draaien in het Wijkteam. Het doel van het wijkteam is het organiseren van actieve betrokkenheid van bewoners bij hun buurt of wijk.
Dat doen we door ons te profileren als het loket voor aanvragen. Het wijkteam besteedt zelfstandig het wijkbudget, dat ter beschikking wordt gesteld door corporaties en de gemeente.
Een belangrijke voorwaarde is dat bewoners die activiteit zien zitten en als het even kan ook een rol hebben bij de uitvoering. Het Wijkteam onderhoudt daarvoor ook nauwe contacten met de bewonersorganisatie Wijkraad Selwerd, en met andere groepen bewoners.
Het wijkteam komt 8 keer per jaar bijeen, en niet in de maanden juli en augustus.
De andere leden zijn medewerkers van de corporaties, de gemeente en het opbouwwerk (Stiel).
Wat wij van belangstellenden vragen is:
- kennis van en betrokkenheid bij de wijk, weten wat er speelt
- brede interesse
- kunnen meepraten over beleid
- je kunnen verplaatsen in een ander
- onafhankelijkheid in het oordeel
- kritisch maar constructief
- periode: nader af te spreken

Meer informatie bij de voorzitter:

Jan Wijbenga
Tel. 06-52685814 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

25 april 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden