selwerderhof_-_aulaDe gemeente werkt aan een nieuwe toekomstvisie op begraven in Groningen. Voor veel mensen gaat een begrafenis gepaard met verdriet en verlies. Soms ook niet, dan is het een feestelijke reünie of juist een intiem afscheid. De tijden veranderen en mensen en omstandigheden zijn nooit hetzelfde, daarom kan begraven ook heel verschillend worden gezien en beleefd.

Als beheerder van de openbare begraafplaatsen wil de gemeente aan mensen de ruimte geven voor hun eigen beleving. In een nieuwe toekomstvisie op begraven in Groningen hoort de inbreng van iedereen. Daarom organiseren we een inloopbijeenkomst over begraven in Groningen, nu en straks. Bedoeld voor geïnteresseerde Stadjers. Ook al is begraven een lastig onderwerp om over na te denken, toch horen we graag wensen, ideeën en uw opmerkingen hierover.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden informatie vinden over begraven in Groningen: over de mogelijkheden van de verschillende begraafplaatsen en over de cultuurhistorische, ecologische, archeologische en landschappelijke kenmerken daarvan. Daarnaast is de inloopbijeenkomst bedoeld om informatie te verzamelen. Met de suggesties en aanbevelingen kan de gemeente proberen meer wensen rondom begraven mogelijk te maken.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens een inloopbijeenkomst over begraven op dinsdag 8 februari, in de aula van begraafplaats Selwerderhof, Iepenlaan 204.

Vanaf 16.00 uur is er tot 19.30 uur de mogelijkheid om langs te komen, informatie te bekijken, deskundigen te spreken en uw aanbevelingen en suggesties achter te laten.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Selwerderhof te komen, kunnen mailen over dit onderwerp naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

12 augustus 2020

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden