Meer laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente Groningen wil dat meer mensen in een elektrische auto gaan rijden. Daarom komen er meer laadpalen op straat om deze auto’s op te laden. Er is een kaart gemaakt met nieuwe plekken voor deze openbare laadpalen. Bekijk deze kaart.

Het is nog niet besloten dat dit de nieuwe plaatsen voor laadpalen worden. Eerst kunnen inwoners reageren. Wat vindt u van de plekken van de laadpalen? Kan daar inderdaad een paal staan? Of komen er dan problemen? En weet u een betere plek voor laadpalen in de buurt? Vertel het de gemeente. U kunt tot 1 juli reageren via de website van de gemeente Groningen.
www.gemeente.groningen.nl/laadpalen.

Bij de gemeente komen vragen binnen over de laadpalen. Veel vragen en antwoorden staan op de pagina Veel gestelde vragen.

Denk mee over omgevingsplan voor Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk

Oproep: meebouwen aan het nieuwe omgevingsplan voor Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Eén van de verplichtingen op grond van die wet is dat de gemeente de huidige bestemmingsplannen en verordeningen waarin regels staan over de inrichting en het gebruik van de ruimte gaat vervangen door één omgevingsplan. De gemeente wil dit omgevingsplan transparant, helder en overzichtelijk opstellen en daarbij regelgeving te vereenvoudigen. Om erachter te komen hoe we dat moeten doen, gaat de gemeente Groningen samen met wijkbewoners oefenen met het maken van een omgevingsplan voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk.

We gaan het huidige bestemmingsplan met daarin o.a. bouwregels en regels over welke functies zijn toegestaan, ombouwen. Daarbij nemen we de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) waar o.a. regels in staan over het kappen van bomen en reclame, plus nog enkele andere verordeningen (zoals erfgoedverordening en welstandsnota) waar weer andere regels in staan en bouwen dit om tot één nieuw omgevingsplan. Maar dan met duidelijke regels, geen tegenstrijdigheden, in begrijpelijke taal en goed vindbaar voor de gebruikers.

We organiseren op maandag 29 juni 20.00 uur een digitaal college met ruimte voor dialoog (webinar) om kennis te delen over wat een omgevingsplan is en wat we na de zomer gaan doen. Een deskundige van de gemeente geeft uitleg over de verschillen tussen nu en straks en over wat je kan regelen met een omgevingsplan. En samen onderzoeken we hoe bewoners en anderen betrokken kunnen worden bij de totstandkoming van projecten en initiatieven. Na de zomer gaan we daarmee inhoudelijk aan de slag. Graag nodigen we u uit om mee te doen.

We gaan geen nieuwe visies voor de wijken maken. Wel bekijken we hoe lopende en toekomstige initiatieven passen in dit omgevingsplan. Alle opmerkingen, suggesties en ideeën schrijven we op en we bekijken samen wat de meest logische plek is om hier wel of niet wat mee te doen. Nieuwsgierig geworden? U kunt het webinar volgen via Youtube. Daarbij is er de mogelijkheid om digitaal vragen te stellen. Stuur als u wilt deelnemen aan het webinar een mail aan de begeleider van de pilot Frans Soeterbroek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), met vermelding van uw contactgegevens. Dan krijgt u voor of op de 29e praktische info over deelname.

We willen in vervolg hierop van augustus t/m december samen aan de slag om het omgevingsplan vorm te geven. Wilt u daaraan bijdragen neem dan contact op met de mensen die vanuit uw wijk al betrokken zijn bij de pilot: Derk den Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) in Paddepoel, Haaije Koenders
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) in Selwerd en Derk Jaap Bessem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) in Tuinwijk.

Woensdagmiddag 17 juni – gezamenlijke opruimactie park Selwerd

Op woensdagmiddag 17 juni, van 14:00 tot 16:30 uur, slaan PKN De Fontein Groningen en de Moskee Groningen hun handen ineen. Samen zouden wij ons sterk willen maken voor elkaar en onze omgeving. Hierbij richten wij ons in eerste instantie op onze directe omgeving; de buurt en park Selwerd. D.m.v. een gezamenlijke opruimactie hopen wij hier een schone en veilige plek voor alle buurtbewoners van te maken.

Met het oog op de richtlijnen van het RIVM werken wij onder andere met een maximaal aantal deelnemers en een verplichte aanmelding. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen. We zullen die middag op gepaste afstand van elkaar te werk gaan. Meld je dus aan en maak kennis met de buren. Heeft u vragen, behoefte aan meer informatie en/of wilt u zich als vrijwilliger opgeven, neem dan vooral contact met ons op:
 Ruth Pruis (De Fontein) – 0617984737 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Faisal Rabhi (de moskee) – 0640322609 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vernieuwde Albert Heijn Eikenlaan open

Groningen, 29 april 2020 – De Albert Heijn in de Groningse wijk Selwerd ging na een ingrijpende verbouwing vandaag weer open. De winkel aan de Eikenlaan 39 heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten hebben keuze uit een groter versaanbod. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast.

De verbouwing bleef binnen de bestaande muren. “Toch is het nu veel ruimer dan eerst, dankzij een slimme herinrichting”, vertelt supermarktmanager Marije Douwstra. “En, hoewel alles binnenin compleet vernieuwd is, blijven we gewoon de bekende en vertrouwde winkel. De gemoedelijke sfeer is gebleven.”

1,5 meter

De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht. Meer informatie over genomen maatregelen en de nieuwste updates staat op www.ah.nl/samen.

Hygiëne

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Marije Douwstra.

Ouderen

Albert Heijn aan de Eikenlaan 39 in Groningen is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00 uur en zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Voor ouderen (70+) is er voorlopig een speciaal boodschappenuur. Zij kunnen in de winkel terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends. Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.

 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

24 oktober 2020

RSS Feed
 • Strenge coronamaatregelen? Het roer moet om: 'De dood hoort bij het leven'

  Nederland moet radicaal anders na gaan denken over zijn corona-aanpak, stellen hoogleraren Rudi Westendorp en Marli Huijer. Ze pleiten voor een nationaal corona-akkoord, waarin het redden van levens niet meer de enige belangrijke factor is. ,,We moeten weer leren accepteren dat de dood bij het leven hoort.”

 • De teloorgang van het landschap
  GRONINGEN -

  Het nieuwste boek van cultuurhistoricus Auke van der Woud gaat over de ingrijpende verandering van ons landschap tussen 1850 en 1940. Een ‘onberispelijk land’ moesten we worden – ‘alles in laatjes en vakjes’.

 • Altijd willen uitblinken
  VLAGTWEDDE -

  In de stroeve coronasamenleving waarin afstand de norm is, steekt discriminatie gemakkelijk de kop op. Want onbekend maakt onbemind. Vandaar een serie portretten van Groningers en Drenten die een stap extra moeten doen om de wereld bij te benen.

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden