Feest 10 jaar Vensterschool SPT van start

IMG_0229Het feest rond het tienjarig bestaan van de Vensterschool SPT is maandag 21 juni volop van start gegaan. In het kader hiervan vinden tal van activiteiten plaats. Op de openingsbijeenkomst werd stilgestaan bij al het geen bereikt is in die 10 jaar.

Door de participanten van de Vensterschool is een tentoonstelling ingericht. Deze werd officieel geopend door de kersverse wethouder van onderwijs: Elly Pastoor. Namens het gemeentebestuur bood zij de Vensterschool een beeld van een "dansend paard" aan.

Lees meer...

Plan voor 'herbouw' kasteel Selwerd

image_previewEr is een plan in ontwikkeling om te bekijken of het mogelijk is het middeleeuwse kasteel Selwerd te 'herbouwen' in het park Selwerd. Het plan bestaat uit een soort visualisatie van het kasteel. De bedoeling is om een open stalen constructie te bouwen zodat het park niet teveel wordt aangetast en men toch een beeld krijgt van wat er vroeger heeft gestaan. Omdat het oorspronkelijke kasteel van de heren van Selwerd aan de Paddepoelsteweg ligt en het een archeologisch monument is, is het park gekozen voor dit plan.

Omdat het park Selwerd tussen de wijken Paddepoel en Selwerd ligt en er op Zernike eveneens twee kastelen zijn aangetroffen, lijkt het een mooi plan juist een kasteel in dit park te bouwen.

Petra Mens, de nieuwe opbouwwerkster van Selwerd

petramensSinds 1 september kent Selwerd een nieuwe opbouwwerkster, namelijk Petra Mens. Zij komt in de plaats van Lieneke Bouwhuis en gaat in samenspraak met de bewoners van Selwerd hun belangen behartigen. Zij kent Selwerd want zij heeft er zelf drie jaar gewoond van 1988-1991.

Lees meer...

Balans van de stad, onderzoek ook in Selwerd

Eens in de twee jaar doet 'Bureau onderzoek'van de gemeente Groningen  een uitgebreide enquete naar de leefbaarheid en de veiligheid van de groninger wijken. In het najaar van 2008 is voor de 7e keer geenqueteerd. Het gehele rapport is te vinden op http://www.bureauonderzoek.nl/rapport/L&V%2008%20-%20Balans%20van%20Stad%20en%20wijken.pdf

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

11 april 2021

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden