Stremming Fietspad Park Selwerd

In verband met afrondende werkzaamheden aan het' groenplan' is het fietspad door park Selwerd in week 3 en 4 van 2018 deels gestremd. Dit stuk fietspad maakt onderdeel uit van de 'Slimme Fietsroute' naar Zernike Campus.

Tussen 17 januari en 26 januari is het van 9:15 uur tot 15:00 uur niet mogelijk om gebruik te maken van het fietspad door park Selwerd. Er worden onder andere nieuwe bomen geplant.

Uitnodiging Nieuwjaarsfestival 2018

Een goed begin van het Nieuwe Jaar

Nieuwjaarsfestival 2018 in MartiniPlaza

Op maandag 1 januari 2018 vindt in MartiniPlaza het Nieuwjaarsfestival 2018 plaats. Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn van harte welkom. Gezien het aantrekkelijke en gevarieerde programma belooft het Nieuwjaarsfestival 2018 een gezellig feest voor jong en oud te worden.   

MAR LOG NIEUWJAARSFESTIVAL2018 V1De deuren van MartiniPlaza gaan Nieuwjaarsdag om 17.00 uur open met een speciaal programma voor de allerjongste inwoners. Alle kinderen ontvangen een gratis strippenkaart voor de kermisattracties. Het programma loopt door in een zeer gevarieerd avondprogramma. Om 20.00 uur luidt burgemeester Peter den Oudsten samen met alle aanwezigen het Nieuwe Jaar in. Vervolgens treden onder veel meer op het Noordpool orkest onder leiding van Reinout Douma en singer-songwriter Elske De Wall. In de 2017-editie van The Passion was Elske De Wall te zien en te horen als Maria.

Dansend het Nieuwe Jaar in

Het programma houdt rekening met de veelzijdige wensen van de Stadjers. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete (Groningse) verzoeknummer via de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl aanvragen. De DJ zal alle nummers meenemen in zijn playlist, zodat iedereen het Nieuwe Jaar op zijn eigen favoriete nummer in kan dansen.  Het voorlopige programma van het Nieuwjaarsfestival 2018 is te vinden op de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl en wordt komende weken continu aangevuld met acts, optredens en artiesten.

Toegang gratis – eten&drinken per muntjes

De toegang tot het Nieuwjaarsfestival is gratis, evenals de garderobe en de parkeergarage. Er zijn geen toegangskaarten nodig. Het eten en drinken bij de foodtrucks is niet gratis: daarvoor zijn munten verkrijgbaar voor 2,50 euro per stuk. Een drankje kost één munt, hapjes zijn er voor één of anderhalve munt.

Werkzaamheden fietspad Park Selwerd

BERICHT vanuit de gemeente

Werkzaamheden fietspad Park Selwerd – groenplan en verlichting

Volgens planning was de maand november gekozen om de 7 populieren voor Astrea te kappen en te vervanging door nieuwe Lindebomen met een volwassen maat. Ook stond de aanpak van de verlichting op de planning.

Verlichting

Inmiddels is de verlichting aan de noordzijde van het park vervangen door LED verlichting. Vrijdag 15 december worden de laatste werkzaamheden afgerond. Half januari worden de lichtmasten in het zuidelijke gedeelte van het park vervangen en wordt er nog 1 verlichtingsmast bijgeplaatst op de kruising met de Eikenlaan. Het verlichtingsniveau is in de huidige situatie voldoende en met de extra mast wordt de fietsoversteek extra geaccentueerd.

Groenplan

De kap van de 7 populieren voor Astrea vindt plaats vanaf maandag 18 december t/m vrijdag 22 december. Ook zullen de stobben worden gefreesd zodat de weg vrij is voor de plaatsing van de nieuwe lichtmasten en de nieuwe bomen.  Tussen 9 en 15 uur worden de fietsers omgeleid. Buiten deze uren is het fietspad toegankelijk.  Op Vrijdag 15 december worden vooraankondigingsborden geplaatst aan beide zijden van het park.

Ook aan de rest van het groenplan wordt invulling gegeven. O.v.v. weersomstandigheden worden deze werkzaamheden aansluitend uitgevoerd direct na de jaarwisseling. Daarna zal ook de kruising met de Eikenlaan worden geoptimaliseerd. De exacte datum van deze werkzaamheden en de tijdelijke stremmingen wordt nog nader bekend gemaakt.  In april zal vervolgens een definitieve afwerkingsronde van het groen volgen en wordt het gras ingezaaid.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden