Lentekriebels 2012 van start gegaan

lentekriebels_april_2011_3Het voojaar is in volle gang en dus is het ook weer tijd voor de inmiddels traditionele Lentekriebels. Deelnemers aan Lentekriebels houden een schoonmaakbeurt in de wijk. Al het zwerfvuil dat in de afgelopen periode is achtergelaten wordt opgeruimd. Afgelopen zaterdag (16 april 2012) gingen een twaalftal kinderen samen met een paar ouders het gebied tussen Esdoornlaan, Acacialaan, Elzenlaan en Prunusstraat opruimen. Het materiaal (afvalzakken, grijpers, hesjes) werd geleverd door gemeente.

Lees meer...

Gein op het plein

gein_op_plein_15_april_3In het kader van Bslim worden regelmatig sportieve activiteiten voor de Selwerder jeugd georganiseerd. Afgelopen vrijdag vond dit plaats op het speelplein tussen Populierenlaan, Lijsterbeslaan, Iepenlaan en Beukenlaan. Er waren zo'n twaalf kinderen op afgekomen.

Lees meer...

Kleine opkomst bij wijkwandeling Selwerd

thumb_wandelingOp de uitnodiging voor de wijkwandeling van 12 april kwamen maar weinig mensen af. Het kleine groepje dames dat meeliep, met de fiets aan de hand, was al bekend in en met de wijk. Overal werden we echter hartelijk ontvangen en kregen we een uitgebreide toelichting bij elke instelling. De instellingen die we bezochten zijn: BSV Selwerd, Jongerenwerk en de Vensterschool, De Berk, Patrimonium en het Buurtpand aan de Lijsterbeslaan 75. Tijdens de wandeling werd door Hans Mulder een korte historie verteld over Selwerd. Al met al een leuke mix en een overzicht aan mogelijkheden op sociaal cultureel gebied en geschiedenis.

Gemaal Selwerd ondergaat metamorfose

gemaal_483Het Selwerder gemaal. gesitueerd aan de noordkant van het Noorderstation, krijgt een nieuw uiterlijk. Het gebouw is hoognodig aan een onderhoudsbeurt toe. Van die gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het ook van de buitenkant een sprekende uitstraling te geven. Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) heeft drie beginnende kunstenaars gevraagd om een ontwerp te maken. De keus is gevallen op het ontwerp van Ingeborg Entrop.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden