Bewonersavonden WarmteStad - 15 en 20 maart

foto warmtestadBewonersavonden Nieuwe duurzame bron voor WarmteStad

donderdag 15 maart in Paddepoel & dinsdag 20 maart in Selwerd

In het noordwesten van de stad Groningen is WarmteStad in de maanden juli en augustus 2017 begonnen met de aanleg van een warmtenet op Zernike Campus. De bedoeling was om dit net te laten voeden door een geothermiebron. Afgelopen zomer werd duidelijk dat de geothermieboring geen doorgang zal vinden. Dit betekent dat er een nieuwe duurzame bron gekozen moet worden.

Inmiddels heeft een groep experts zich samen met WarmteStad gebogen over de kwestie en nu is het tijd om het geluid van de wijkbewoners te horen. Welke alternatieven vindt u kansrijk, welke zaken zijn voor u het belangrijkst in de warmtevoorziening? De inbreng uit de stad is een van de criteria die invloed hebben op de besluitvorming. Buiten dat wil WarmteStad bewoners ook gewoon even bijpraten over de stand van zaken. Daarom organiseren we half maart twee bijeenkomsten voor wijkbewoners.

15 maart 2018, Vensterschool Eikenlaan (in samenwerking met co-creatie Paddepoel)

Vanaf 17:30 u - ca. 20:30

En

20 maart 2018, Wijkbedrijf Selwerd Bottelroosstraat

Vanaf 19:00 u- ca. 21:30

Wilt u zich vast aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op https://warmtestad.nl/nieuws/onderzoek-warmtestad-naar-alternatief-geothermie-gestart/

 

Hartelijke groet, 

namens WarmteStad (bewonerscommunicatie), 

Els Struiving

Uitstel werkzaamheden fietsoversteek Eikenlaan

De gemeente Groningen laat ons weten dat de geplande werkzaamheden aan de de fietsoversteek bij de Eikenlaan worden uitgesteld vanwege de vorst. De fietsoversteek bij de Eikenlaan zou in de week van 26 februari tot en met 2 maart 2018 worden aangepakt. Volgens de weersverwachting daalt de temperatuur ’s nachts tot – 8 graden. Overdag komt de temperatuur ook nauwelijks boven nul. Voor het asfalt- en belijningswerk is dit te koud. Daarom worden de werkzaamheden uitgesteld. Er wordt een nieuwe datum gepland.

Afrondende werkzaamheden Park Selwerd / Stremming Eikenlaan Voorjaarsvakantie

Afrondende werkzaamheden in het park

In de week van 29 januari 2018 is de aannemer gestart met beplanting en met het straatwerk bij Loopgroep Astrea. Vanwege de vorst zijn deze werkzaamheden begin februari tijdelijk stilgelegd. Als het weer het toelaat, worden de werkzaamheden deze week (5 februari) weer opgepakt.

Deze week gaat de aannemer ook de faunatunnel afwerken. Daar waar mogelijk, worden de bermen voorbereid voor het planten van bloemen. Dat geldt voor het deel onder het viaduct en voor het deel tussen het viaduct en de Crematoriumlaan. In het park worden nog zes lichtmasten geplaatst. Ook hiervoor geldt dat deze werkzaamheden afhangen van het weer.

In het voorjaar van 2018, rond maart/april, wordt het laatste werk verricht. Dan wordt alles geëgaliseerd, geprofileerd en worden de gazonstroken ingezaaid. 

Het fietspad blijft gedurende deze hele periode in gebruik.

Werkzaamheden oversteek Eikenlaan maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart

In de voorjaarsvakantie van 26 februari tot en met vrijdag 2 maart wordt de oversteek bij de Eikenlaan aangepakt. De middenberm wordt dan groter gemaakt, zodat meer ruimte voor fietsers ontstaat om over te steken. Ook wordt het fietspad langs de Eikenlaan ter hoogte van het park breder gemaakt. Veel verkeer vanuit de stad slaat vanaf de Eikenlaan rechtsaf het park in en heeft in de huidige situatie weinig ruimte. In deze week wordt ook de laatste lichtmast op de middenberm van de oversteek geplaatst.

De Eikenlaan is tijdens de werkzaamheden gestremd. Fietsers worden omgeleid. Ook voor auto’s en bussen komt er een omleidingsroute. Op de bushaltes langs de Eikenlaan staat een verwijzing naar de dichtstbijzijnde halte.

Enquête Active Ageing Campus naar gebruik openbare ruimte/faciliteiten/activiteiten Zernike Campus Groningen en wensen/behoeften

Active Aging logoBeste bewoners, als er wordt gesproken over de Zernike Campus heeft u wellicht het beeld dat er op de Campus vooral onderwijs wordt aangeboden. Uiteraard is dat zo, maar de Campus is veel meer dan dat! Naast alle verschillende opleidingen zijn er ook bedrijven gevestigd en is er de mogelijkheid om te sporten en activiteiten te doen op bijvoorbeeld de ACLO.
 
Het doel van het project Active Ageing Campus van de Hanzehogeschool is om de Zernike Campus zo in te richten dat het welzijn van mensen en een actieve leefstijl wordt bevorderd. Om te kijken hoe dit bereikt kan worden, zouden we graag weten van gebruikers van de Zernike Campus, maar ook van u als bewoners, hoe u denkt dat we de Campus het beste in kunnen richten. De inrichting van Zernike kan namelijk bijdragen aan de deelname van sportevenementen en andere activiteiten, wat ervoor kan zorgen dat de gezondheid, lichamelijke activiteit, maar ook het contact tussen mensen wordt verbeterd. Ook zijn we erg benieuwd of u als bewoner in de buurt van de Zernike Campus weleens gebruikt maakt van de Campus en of u dat zou willen. Op basis van uw wensen en behoeften (samen met die van de gebruikers van de Campus) kunnen we een plan opstellen om zo ook voor u en uw wijk een gezonde en actieve leefomgeving te creëren. Een doel is namelijk ook om het makkelijker en veiliger te maken voor bewoners van de omliggende wijken om deel te nemen aan verschillende activiteiten op de Zernike Campus. Als omliggende wijken nemen we Reitdiep, Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk mee in ons onderzoek.
 
Wij zouden uw mening van harte op prijs stellen! Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Alvast bedankt! 
 
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Valesca Klooster- Van Dijk - Docent/ Onderzoeker Hanzehogeschool Groningen - Project Active Ageing Zernike Campus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..nl)

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden