Filmavond De Fontein: Driving Miss Daisy

Film in De Fontein: Driving miss Daisy
In de maand november staat de film ‘Driving miss Daisy’ (1989) centraal: Atlanta, 1948. De oude 72-jarige miss Daisy is een gevaar op de weg geworden wanneer ze plaats neemt achter het stuur van haar auto. Haar zoon Boolie, directeur van een florissante fabriek, probeert haar tevergeefs een chauffeur aan te praten. Nog liever gaat ze te voet dan dat ze haar onafhankelijkheid moet opgeven. Maar wanneer ze haar spiksplinternieuwe Packard in de prak rijdt, is de maat vol. Boolie drijft zijn plan toch door en engageert de vriendelijke en zonnige Hoke. Hoke is een geduldige man met een sterk gevoel van eigenwaarde. Daisy is echter niet van plan haar zelfstandigheid op te geven. Toch slaagt Hoke erin haar vertrouwen en sympathie te winnen.
Data: donderdag 7 november (19:30 uur) & dinsdag 19 november (14:00 uur). Een halfuur van te voren gaan de deuren open en staat koffie en thee klaar.
Kosten: vrijwillige bijdrage
hero DrivingMissDaisy

Selwerd en Let's Gro

Selwerd is deze week volop aanwezig op het festival Let's Gro! Aanstaande vrijdag kun je kiezen uit twee evenementen waar je gratis naartoe kunt.

Ben je nieuwsgierig naar wat klimaatverandering betekent voor de openbare ruimte in Selwerd en wil je hierover meedenken? Kom dan naar de Let's Gro ontwerpsessie in het wijkbedrijf. Aanmelden is niet nodig.
Wanneer: vrijdag 1 november | 10.30 - 12.00 uur
Waar: Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3.
Meer info: https://letsgro.nl/…/klimaatadaptieve-openbare-ruimte-selwe…

Ben je stadsbewoner, ambtenaar of op een andere manier verbonden met Groningen? Op Let's Gro vertellen stadssocioloog Frans Soeterbroek en hoogleraar Manda Broekhuis hoe je als burgers en overheid samen door één deur kunt. Bijvoorbeeld in Selwerd, waar onder de noemer Sunny Selwerd wijkbewoners en professionals samen weer de zon willen laten schijnen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Wanneer: vrijdag 1 november | vanaf 11 uur, met mogelijkheid tot lunch
Waar: in de tent op de Grote Markt.
Meer info: https://letsgro.nl/event/zonnig-in-selwerd

Feestweekend Groninger Museum

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober Feestweekend Groninger Museum/ gratis

Het Groninger Museumgebouw bestaat 25 jaar en dat vieren we graag met jullie het laatste weekend van de herfstvakantie. Iedereen is welkom en de museumentree is dit weekend helemaal gratis. Er treden allerlei artiesten op, het atelier is open en de nieuwe tentoonstelling Mondo Mendini is te zien. Kortom, er is van alles te doen voor jong en oud, voor families en voor mensen alleen. Zaterdag 26 open van 10 tot 22 uur, zondag 27 oktober van 10 tot 17 uur.  Wees welkom! Aanmelden is niet nodig. www.groningermuseum.nl/25

GM 25 jaar afbeelding

Samen(s) - 2 november

Nieuw in het Wijkbedrijf: Samen(s)

Een middag voor en door bewoners .
Knutselen koken maar vooral veel gezelligheid.
Samen met je kind buurman of buurvrouw leuke creaties maken.
Een mooie uitgeholde pompoen of een prachtige kerst ster, een bord vol lekkere zelf gemaakte koekjes of een prachtig kunstwerk, het kan allemaal.

Op zaterdag 2 november willen ze om 15:00 tot 16:30 hiermee starten in het wijkbedrijf Selwerd aan de Bottelroosstraat 3.

Ze hebben deze middag ruimte voor 20 personen daarom is aanmelden wel nodig, dit kan je doen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen/whatsappen 0639822793 Mel of Didi 0629434651

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden