Burendag 2018 in Selwerd

logo burendagHet OranjeFonds en Douwe Egberts organiseren 22 september weer hun jaarlijkse burendag. Ook in Selwerd doen ze mee. Een greep uit de ons bekende georganiseerde activiteiten:

22 september- 09.30 uur -13.00 "op de koffie bij de buren", ZINN lokatie De Es. Beukenlaan 156.
Gratis entree.
Activiteiten:
Gratis kopje koffie met traktatie, springkussen, kindermarkt ( kinderen kunnen hun gebruikte spullen verkopen op de kindermarkt, opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Verkoop van heerlijke gebakjes van Elmers, 
Gratis presentje voor bezoekers,
Pannenkoeken voor 1 euro ( 11.15-13.00 uur) 
Optreden van duo Klevende liefde, twee gezellige, goedgemutste muzikale en theatrale dames brengen: een muzikale traktatie (van 10.15- 11.15 uur)

Dusssss kom gezellig langs...

Burendag op het Wijkbedrijf - Patat maken en bakken
22 september - 11:00 - 14:00

22 september is het Burendag en het Wijkbedrijf doet mee. Kom allemaal langs (en neem mensen mee) voor patat bakken (en eten) van begin tot eind. Dus vanaf het oogsten van de aardappelen uit onze eigen moestuin, schillen, bakken en zelf mayonaise maken, met de eieren geleverd door onze eigen kippen! Vanwege voorbereidingen is aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wenselijk

BuurtBBQ
details qua tijd etc onbekend

Het stempeltje rondom de Prunusstraat, Berkenlaan, Acacialaan, Esdoornlaan organiseert een BuurtBBQ voor de bewoners rondom dat speelpleintje.

Je kunt zelf ook iets organiseren. Wil je ideeën opdoen, kijk dan op burendag.nl!

 

Winkelplein Selwerd viert 50jarig jubileum

winkepleinjubWinkelplein Selwerd viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en dat willen de ondernemers niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Op zaterdag 29 september vieren zij daarom tussen 11.00 en 16.00 uur feest in het winkelcentrum. De gehele dag zijn er verschillende feestelijke activiteiten in het winkelcentrum. Ondernemers verkopen mooie producten en hebben deze dag leuke acties. Vanaf 11.00 uur draait de zweefmolen en rijdt er een treintje om het winkelcentrum. Kinderen kunnen zich laten schminken en spelen op het springkussen en in de ballenbak. Verder loopt Clown Funny met haar vrolijke wagentje door het winkelcentrum en draait zij de mooiste ballonfiguren om uit te delen. Natuurlijk wordt er tijdens dit feestje ook getrakteerd; er is voor elke bezoeker een zakje versgebakken popcorn en limonade.

Foto Actie
Alle bezoekers kunnen alleen, met familie of vrienden in de fotostudio op het winkelplein een unieke foto laten maken. Er zijn verschillende feestelijke achtergronden beschikbaar, waar men zelf uit mag kiezen. De foto’s worden op de Facebookpagina van het winkelplein geplaatst en uiteraard krijgt iedereen een gratis afdruk mee naar huis. In de creahoek kunnen fotolijstjes gemaakt worden, om de foto thuis direct een mooi plaatsje te kunnen geven.

Win Actie
Gedurende het feest kunnen bezoekers van alle leeftijden een blanco winkeltasje versieren, met als thema de ‘verjaardag’ van het winkelplein. Als ze deze voorzien van hun naam en telefoonnummer en bij de creahoek inleveren, maken ze kans op een winkeltegoed van €50,00. Dit winkeltegoed is te besteden bij één van de winkels aan het Winkelplein.

Bewonersavond rondom Duindoornflat - 24 sep

IMG 20180711 142848Op dit moment wordt de Duindoornflat verbouwd. De oplevering van de flat staat gepland in maart 2019. Bij de verbouwing wordt de flat gerenoveerd en duurzaam en aardbevingsbestendig gemaakt. Deze verbouwing heeft aanleiding gegeven aan twee projecten in het kader van de wijkverbetering 'Sunny Selwerd', namelijk de realisatie van een wijkrestaurant op de begane grond van de flat en een groene en aantrekkelijke inrichting van de buitenruimte aan de kant van het park.

Op maandag 24 september a.s., tussen 19.30 en 21.00 uur worden bewoners van Selwerd in wijkcentrum De Berk door de samenwerkende partijen bijgepraat over de ontwikkelingen in het westelijke deel van Selwerd. Hieronder valt ook de realisatie van het fietspad langs de Noordelijke Ringweg. Ook is er mogelijkheid voor het inbrengen van nieuwe ideeën en initiatieven binnen de wijkverbetering. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van het Wijkbedrijf Selwerd, woningcorporatie Lefier en de gemeente Groningen.

Open Dag van het Riool

open dag van het riool 8 septemberAltijd al een kijkje willen nemen in het rioolgemaal in Selwerd? (Naast het Noorderstation). Aankomende zaterdag kan het tijdens de Open Dag van het Riool. Vanaf 10:00 tot 16:00 wordt er tekst en uitleg gegeven door medewerkers van de waterschappen over wat er allemaal komt kijken bij waterafvoer en waterzuivering. Ook de 2 andere gemalen (Damsterdiep en Martiniplaza) zijn geopend. Op het Gedempte Kattendiep kun je het riool zelf betreden en uiteraard kun je ook terecht bij de waterzuiveringsinstallatie bij Garmerwolde. Het volledige programma: gemeente.groningen.nl/opendagriool

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

17 juni 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden