SP: handhaaf maatregel kamerbewoning

thumb_logo_spDe SP vindt niet dat er in Selwerd weer studentenhuizen kunnen bijkomen. De gemeente besloot onlangs dat er nieuwe kamerverhuurpanden mochten komen omdat er maatregelen genomen zijn om eventuele overlast te beperken.Eind 2009 werd afgesproken dat er voorlopig geen vergunningen meer gegeven zouden worden voor nieuwe kamerverhuurpanden in de wijk Selwerd. Tot de stop werden veel oude woningen in de wijk opgekocht en omgebouwd tot studentenhuizen. Dit tot onvrede van buurtbewoners die aangaven veel overlast van de studenten te hebben.Volgens SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar is de wijkvernieuwing nog maar in een beginfase en heeft de wijk nog steeds behoefte aan rust. De gemeente schaadt in zijn ogen het vertrouwen dat ze in de wijk aan het opbouwen is. Bron: OOG tv

Kunstproject rondom orgaandonatie

thumb_orgaan_johan_dongOp dit moment vindt in één van de expositieruimtes van het Noorderstation de kunstmanifestatie "Mijnorgaanjouworgaan" plaats. Centraal in deze manifestatie staat een object waarin een aantal organen worden verwerkt.Mijnorgaanjouworgaan.eu is een nieuw kunstproject van Johan van der Dong waarin hij een discussie over een europees donorcodicil op gang wil brengen. Aanleiding is het tekort aan orgaandonoren, zoals bijvoorbeeld in Nederland.

Lees meer...

Eigen projectleider voor Park Selwerd

park_selwerd_winterDe Wijkraden van Selwerd en Paddepoel hebben het initiatief genomen om zelf een projectleider voor Park Selwerd aan te stellen. Deze projectleider gaat de taak op zich nemen om alle ideeën en wensen omtrent de invulling van het park te inventariseren. Binnenkort wordt een eerste bijeenkomst belegd. Het initiatief wordt gesteund door de beide Wijkteams.
Naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van de raadsfractie van GroenLinks voor een ecologische invulling van het park is ook van gemeentelijke zijde een projectleider aangesteld. Beide projectleiders zullen hun aciviteiten nauw op elkaar afstemmen.

Nieuw gemeentelijk hondenuitlaatbeleid per 1 maart

hondOm te zorgen dat iedereen prettig gebruik kan maken van parken, groenstroken en andere openbare ruimte gaan vanaf maart 2011 overal in de stad Groningen nieuwe spelregels in bij het uitlaten van honden. Vanaf dat moment geldt overal in de stad een opruimplicht voor hondenpoep en moet iedereen die met een hond wandelt een opruimmiddel bij zich hebben. Ook is de hond, en dat is niet nieuw, overal in de stad aangelijnd. Alleen in speciaal aangewezen uitrengebieden mag de hond los. Vanaf maart 2011 geldt in de hele stad een opruimplicht voor hondenpoep. Daarop zal worden gecontroleerd.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

20 mei 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden