Ouders kiezen basisschool in eigen wijk

thumb_schoolklasDe meeste ouders in de stad Groningen kiezen voor een basisschool in hun eigen wijk. En als ze al voor een school in een andere wijk kiezen, hebben ze daarvoor vaak een logische reden. Segregatie speelt dus eigenlijk niet in de stad, concluderen burgemeester en wethouders na onderzoek. Zij nemen geen maatregelen om segregatie tegen te gaan.
Twee scholen in het centrum van de Stad hebben wel leerlingen uit andere wijken, die niet logisch kan worden beredeneerd. Het gaat om de St. Michaëlschool en de Borgmanschool, zo blijkt uit het onderzoek naar de samenstellingen van de leerlingen op basisscholen in de Stad. Een aantal ouders uit de wijken Paddepoel, Oosterparkwijk en Korrewegwijk / De Hoogte kiest voor deze basisscholen in het centrum. Voor de scholen in de wijken waar deze kinderen wonen heeft dit geen grote gevolgen.

Lees meer...

Krakers Hunzerheem respecteren wens omwonenden

IMG_0467

Per oktober leek een wettelijk kraakverbod van kracht te worden. De krakers van het Hunzerheem protesteerden hier tegen met een groot spandoek. De reusachtige tekst op dit spandoek trok aandacht van de bewoners van de wijk en voorbijgangers. Met name de directe omwonenden ergerden aan de tekst. Vooral de tekst  "ROT  OP" (met het kraakverbod) was een doorn in het oog. Voor bewoners aan de Eikenlaan was deze tekst het eerste wat ze zagen als ze ’s morgens de gordijnen open deden. Dat gaf hun het gevoel dat ze niet meer welkom waren in eigen buurt. Voor de wijkraad Selwerd was dit aanleiding om met het krakerscollectief te gaan praten. Ambassadrice Nadja Kierinko, wijkraadslid en tevens lid van de werkgroep sociale samenhang, stapte er op af en vertelde de krakers wat bewoners irriteerde. In een vergadering van het collectief is vervolgens besloten het spandoek met de anti kraakwettekst met de tekst "ROT OP" weg te halen. Hulde aan de mensen die het gesprek aangingen en begrip voor elkaars standpunten opbrachten.

Expositie jeugdige persfotografen

indexVanaf deze week is in Bibliotheek Selwerd de tentoonstelling Pers Foto Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk te bekijken.
Kinderen uit de drie wijken zijn op pad geweest als echte fotojournalist. Hun allermooiste foto’s zijn vanaf 2 november te bewonderen in Bibliotheek Selwerd. Pers Foto Selwerd Paddepoel Tuinwijk is een samenwerking van het kinderwerkteam van SKSG Kinderopvang en Stichting Clear. De tentoonstelling duurt van dinsdag 2 november t/m zaterdag 29 november.

 

Wethouder De Vries geeft startschot verfbeurt moskee

de_vries_met_rollerWethouder Frank de Vries heeft woensdagmiddag als eerste de verfroller ter hand genomen om de beschadigde moskee in Park Selwerd van een nieuwe verflaag te voorzien. Het initiatief voor de verfactie kwam vanuit de omwonenden van de moskee. In september werd de moskee in Park Selwerd geconfronteerd met een poging tot brandstichting en bekladding. De buurtbewoners willen met hun actie duidelijk maken dat het moedwillig beschadigen van religieuze gebouwen nooit getolereerd mag worden. Nadat de wethouder het eerste stuk van de muur had gerold, maakten de omwonenden het karwei af.
Kijk onder "Foto's" voor een fotoverslag van deze actie.


Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

19 februari 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden