Nieuw gemeentelijk hondenuitlaatbeleid per 1 maart

hondOm te zorgen dat iedereen prettig gebruik kan maken van parken, groenstroken en andere openbare ruimte gaan vanaf maart 2011 overal in de stad Groningen nieuwe spelregels in bij het uitlaten van honden. Vanaf dat moment geldt overal in de stad een opruimplicht voor hondenpoep en moet iedereen die met een hond wandelt een opruimmiddel bij zich hebben. Ook is de hond, en dat is niet nieuw, overal in de stad aangelijnd. Alleen in speciaal aangewezen uitrengebieden mag de hond los. Vanaf maart 2011 geldt in de hele stad een opruimplicht voor hondenpoep. Daarop zal worden gecontroleerd.

Lees meer...

Help mee aan mozaïekkunstwerk fietsviaduct Moesstraat

WS_23-8-10_tbv_blog_10_8

In Tuinwijk is in september een project gestart waarbij bewoners meewerken aan een groot mozaïek dat uiteindelijk bevestigd zal gaan worden op het fietsviaduct in de Moesstraat. Dit mozaïek heeft als thema “De Tuin.” Alle dieren, planten en bloemen die in de tuin voorkomen staan erop afgebeeld. De initiatiefnemers willen ook de bewoners uit de aangrenzende wijken de kans geven om mee te werken aan dit mooie en opzienbarende project. De betreffende viaduct bevindt zich op de fietsroute van Selwerd naar het Centrum. Wie zich hiervoor opgeeft, leert eerst van alles over de mozaïektechniek. Daarna maak je een stukje van het grote mozaiek wat nog lange tijd zichtbaar zal blijven voor ieder die langsfiets of loopt en….je leert ook nog mensen kennen uit de buurt naast die van jou.

Veiligheidsmaatregelen rond De Wegwijzer

logo_wegwijzerDe gemeente gaat de omgeving van basisschool De Wegwijzer in Selwerd veiliger maken. Nu is de situatie daar vaak onveiliger, bijvoorbeeld tijdens de ‘schoolspitsen’ als er veel auto’s voor de ingang van de school staan geparkeerd. Om daar een einde aan te maken, komt er onder meer een permanent stopverbod aan de Acacialaan voor de ingang van de school. De voetgangersoversteek op de Esdoornlaan wordt verhoogd en rood gemarkeerd. En verder komt er een Kiss & Ride-strook aan de Prunusstraat. De maatregelen zijn genomen na overleg met ouders, schoolleiding, buurtbewoners, de wijkraad Selwerd en de politie. Het plan is dat in april, mei volgend jaar alles af is.


Gemeente goed voorbereid op winterweer

thumb_sneeuwpopDe gemeente Groningen heeft diverse maatregelen getroffen om een winter als afgelopen jaar beter aan te kunnen. Zo zijn er meer mensen oproepbaar en extra sneeuwschuiven voor fietspaden aangeschaft. Op de wijkposten is de zoutvoorraad vergroot en de strooiwagens zijn uitgerust met een routebegeleidingsysteem. Ook heeft de gemeente de communicatie beter afgestemd en is de publieksvoorlichting anders ingericht. Daarnaast wordt van burgers ook gevraagd om tijdens winterse weeromstandigheden zelf de handen uit de mouwen te steken. Hulpbehoevenden die door extreem winterweer in de problemen komen, kunnen een beroep doen op het Steun- en informatiepunt (STIP) in hun wijk.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

19 februari 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden