Plannen herinrichting schoolplein cbs de Wegwijzer brengen meer kleur in de wijk

logo_wegwijzerGisteren zijn de conceptplannen gepresenteerd ten aanzien van de herinrichting van het schoolplein van cbs de Wegwijzer. Hoveniersbureau Donker had na onderzoek en een wensenkaart, een ontwerptekening gemaakt. In dit conceptplan blijkt duidelijk dat er meer groen op en rond het plein komt. Het geheel wordt tevens afgesloten met een lage heg. Het schoolplein behoudt haar functie als buurtplein. Voetballen is en blijft een van de belangrijkste elementen. Binnenkort zal een informatiebijeenkomst worden gehouden voor wijkbewoners. De datum volgt later.

Vrijmarkt Park Selwerd druk bezocht

033Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag (Koninginnedag) de eerste gezamelijke vrijmarkt van de wijken Selwerd en Paddepoel gehouden in het Park Selwerd. De vele kramen en uitstallingen zorgden voor een levendige handel. Ook de muziek was present. De drumfanfare Avanti maakte een tour door de beide wijken en zorgde er voor dat ieder in een feeststemming kwam. De band TCQ zorgde voor sfeer in het park. (Foto's: hieronder (lees meer) en kijk bij tabblad "foto's"!)

Lees meer...

Lentekriebels 2012 van start gegaan

lentekriebels_april_2011_3Het voojaar is in volle gang en dus is het ook weer tijd voor de inmiddels traditionele Lentekriebels. Deelnemers aan Lentekriebels houden een schoonmaakbeurt in de wijk. Al het zwerfvuil dat in de afgelopen periode is achtergelaten wordt opgeruimd. Afgelopen zaterdag (16 april 2012) gingen een twaalftal kinderen samen met een paar ouders het gebied tussen Esdoornlaan, Acacialaan, Elzenlaan en Prunusstraat opruimen. Het materiaal (afvalzakken, grijpers, hesjes) werd geleverd door gemeente.

Lees meer...

Gein op het plein

gein_op_plein_15_april_3In het kader van Bslim worden regelmatig sportieve activiteiten voor de Selwerder jeugd georganiseerd. Afgelopen vrijdag vond dit plaats op het speelplein tussen Populierenlaan, Lijsterbeslaan, Iepenlaan en Beukenlaan. Er waren zo'n twaalf kinderen op afgekomen.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

22 juli 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden