Ludieke actie minituintjes 100% Groningen

36643304 2125724220775302 2561286446841331712 oWoensdag 7 november om 14.00 uur worden vier ondergrondse afvalcontainers aan Esdoornlaan in Selwerd omgetoverd tot mini tuintjes. Kinderen en volwassenen uit de wijk komen samen om aandacht te vragen voor het dumpen van rommel bij deze containers. Marjet Woldhuis en Erick Bakker, de nummers één en twee van de lijst van 100% Groningen, laten op een ludieke wijze zien hoe je het dumpen van afval kunt tegengaan.

“Wij krijgen sinds 2014 veel klachten van mensen in de wijken dat er heel veel afval en grofvuil bij de ondergrondse afvalcontainers worden gedumpt. Dat is zo slecht voor het straatbeeld. Mensen ergeren zich kapot”.

Aan het woord is Marjet Woldhuis van dé lokale partij 100% Groningen. Twee belangrijke speerpunten van de partij zijn dat grofvuil weer gratis moet worden opgehaald en dat het betalen per zak of per kilo afval (DIFTAR) niet wordt ingevoerd.

"Als je een auto hebt mag je grofvuil gratis wegbrengen, maar mensen zonder auto betalen bijna vijftig euro om grofvuil te laten ophalen door de gemeente. Dit terwijl het vaak juist mensen met weinig geld zijn die geen auto hebben”, vervolgt Woldhuis.

In 2014 heeft de gemeente vanwege bezuinigingen besloten dat het grofvuil niet meer twee keer per jaar gratis wordt opgehaald. In een recent onderzoek van de gemeente blijkt dat er wel een toename is van de dumping van grofvuil bij containers maar dat het opruimen daarvan niet opweegt tegen de kosten van het herinvoeren van het gratis ophalen.

“Als je het ophalen van grofvuil weer gratis maakt zijn de extra kosten per jaar per huishouden slechts vijf euro. Dat vinden wij acceptabel. Zeker voor een sociale en solidaire stad als Groningen. Daarnaast zul je zien dat het illegaal dumpen van troep dan snel zal afnemen”, aldus Woldhuis.

Met de ludieke actie in Selwerd, aanstaande woensdag 7 november, wil 100% Groningen samen met bewoners laten zien dat de maat vol is wat betreft het dumpen van afval in de hele stad en in het bijzonder in Selwerd.

Samenleren: de leukste taalcursus van Groningen!

In Nederland hebben ongeveer 1,3 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Zo ook ouders van jonge kinderen. Dat is zorgelijk, want de kans is groot dat er hierdoor ook steeds meer kinderen taalproblemen krijgen. Om dit te voorkomen is in Groningen Samenleren gestart. Samenleren is een gratis taalcursus voor ouders die moeite hebben met lezen en schrijven en die jonge kinderen hebben. Het doel van Samenleren is om op een laagdrempelige manier ouders te stimuleren thuis met taal bezig te gaan. Ouders krijgen daarbij leuke online spellen en boeken voor hun kind. De cursussen zijn in de wijk.

Wilt u graag meedoen aan Samenleren? Dan kunt u zich aanmelden op www.samenleren050.nl of door te bellen naar (050) 211 51 34. Misschien wilt u zelf niet meedoen, maar kent u een ouder die dat wel wil. Vertel hem of haar dan over Samenleren en help bij het aanmelden via de website. Wilt u zelf meer informatie over Samenleren? Kijk dan op de website of blijft op de hoogte via www.facebook.com/samenleren050.

Samenleren flyer 1Samenleren flyer 2

Bewonersavond parkeren Selwerd-Zuid 8 oktober

spaanse aakDe bewoners van Selwerd Zuid ervaren al langere tijd parkeerproblemen. Mede hierom is voor deze bewoners een bewonersavond georganiseerd. Op 8 oktober, vanaf 19:30 uur zal deze worden gehouden in het kerkgebouw van De Fontein aan de Eikenlaan 255. Het gaat hier om de Magnoliastraat, Spaanse Aakstraat, Abeelstraat, Bremstraat, Kastanjelaan en het zuidelijke gedeelte van de Eikenlaan.

Kijk voor meer informatie op sunnyselwerd.nl

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

22 augustus 2019

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden