Reapir Café Selwerd druk bezocht

We kunnen wel van een succes spreken. Het Repair Café, voor het eerst neergestreken in Selwerd, werd erg druk bezocht. Hoewel niet alles gemaakt kon worden, gingen veel mensen met een gerepareerd eigendom weer naar huis. Eind december zal er weer een Repair Café zijn in Wijkbedrijf Selwerd.

IMG 6600

Repair Café Selwerd

Repair Café in Selwerd

Zaterdag 28 oktober
13.00 - 17.00 uur
Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3

RC logo 1 Nederlands RGB

De mensen van het Repair Café zullen Selwerd met een bezoekje vereren. Zaterdag 28 oktober zullen zij in Wijkbedrijf Selwerd neerstrijken. Bezoekers kunnen hun kapotte apparaat meenemen en laten repareren. De mensen van het Repair Café staan graag voor een ieder klaar om u te helpen met de reparatie van uw defecte elektronica, kapotte kleding, meubels, het slijpen van uw messen, diverse lijmklussen, u adviseren hoe u uw eenvoudige fietsreparaties zelf kan uitvoeren. Reparateurs en materialen en expertise zijn bij ons veelal aanwezig. Alles is welkom, van klok tot tosti-apparaat. Ook computers en laptops kunnen worden meegenomen. Het kan zijn dat u voor een klein onderdeel even naar een winkel in de stad zou moeten.

Het Repair Cafe Selwerd zal vanaf nu elke laatste zaterdag van de even maanden plaatsvinden. 6x per jaar.

Voorrangssituatie Eikenlaan wordt omgedraaid

Eikenlaan2 1024x621

Volgende week wordt de voorrangssituatie op de Eikenlaan omgedraaid. Daarnaast komen er aanvullende maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Dit gebeurt door ter hoogte van de kruising Eikenlaan/Wilgenpad een 30 kilometer zone in te stellen, de reeds bestelde tijdelijke verkeersdrempels aan te leggen en in de eerste periode verkeersregelaars in te zetten. Daarmee wordt de pilot afgerond. Het college neemt nu dit besluit omdat de verwachting is dat de herfstvakantie geen nieuwe informatie oplevert voor het experiment. 

Het omdraaien van de voorrang betekent niet dat de oversteek wel als veilig kan worden aangemerkt. Ook in de oude situatie vonden er ongevallen en bijna ongevallen plaats. Wethouder verkeer Paul de Rook: “Onze ambitie om van de Slimme Route naar Zernike door Park Selwerd, een snelle en veilige fietsroute te maken blijft onverkort staan. Voor de langere termijn is hiervoor een meer vergaande andere aanpak nodig. Wij zullen hierbij ook de mogelijkheden van een tunnel verkennen.” De formele evaluatie van deze pilot en de vervolgaanpak wordt in december aan de raad voorgelegd. 

Uit de monitoring van de afgelopen periode blijkt dat de veiligheid voor fietsers in spits is verbeterd, maar de resultaten zijn niet zo positief als gehoopt. Ook blijkt dat de veiligheid van fietser in daluren is verslechterd. Dat geldt ook voor de doorstroming voor gemotoriseerd verkeer in de spits. Daarnaast levert het op sommige routes vertraging op voor ambulance en openbaar vervoer.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden