Heel Groningen Helpt!

Heel Groningen Helpt is nu live! Hier kun je terecht om in deze tijd van crisis hulp te vragen of aan te bieden. Zie https://www.heelgroningenhelpt.nl/ of bel: 050 211 04 28 . Ze hebben wijkteams opgesteld om per wijk te kunnen koppelen tussen hulpzoekenden en hulpgevenden. Dit alles in samenwerking met Link050, WIJ Groningen, Rode Kruis, Humanitas en vele anderen.

 

zo HeelGroningenHelpt 1536x308

Maatregelen in Selwerd mbt Corona.

Maatregelen in Selwerd mbt Corona.

- Huisartsen Jans en Ten Kate houden hun infectiespreekuren in Wijkcentrum De Berk.
Buurttaxi Selwerd rijdt tot nader order niet
Bsv Selwerd heeft het gebouw gesloten tot 1 juni. Alle activiteiten vervallen. De speeltuin is ook gesloten.
Wijkcentrum De Berk heeft de deuren gesloten tot 1 juni
Buurtcentrum Sonde 2000 is gesloten tot 1 juni conform richtlijnen RIVM
- PKN De Fontein Groningen laat alle bijeenkomsten waar meer dan 10 personen bijeen komen vervallen
Buurtcirkel Selwerd en spelletjesmiddagen van Stieneke Buurtcirkel gaan voorlopig niet door
Wijkrestaurant De Duindoorn sluit in ieder geval t/m 5 april.
Sunny Selwerd schrapt alle bewonersbijeenkomsten tot 1 juni. Hou de site en Facebook in de gaten voor alternatieve manieren waardoor je op de hoogte kunt blijven.
WIJ Selwerd is gesloten t/m 5 april. Ze zijn wel telefonisch en via mail bereikbaar. Huisbezoeken worden telefonisch afgehandeld
ZINN (Thuis)zorg, Wonen en Welzijn is volledig afgesloten. Informatie over huisarts, zie hierboven.
Kdv Deugniet sluit de deuren t/m 5 april.
Forum Bibliotheek tot nader order gesloten
SKSG Regenboog sluit de deuren t/m 5 april
Kids First COP groep kinderopvang Ieniemini sluit de deuren t/m 5 april
De Pendinghe sluit de deuren t/m 5 april
- CBS De Wegwijzer sluit de deuren t/m 5 april
Buurtcentrum TuinPad / TuinPad Buurtcentrum sluit ook de deuren tot 1juni.
Wijkbedrijf Selwerd sluit volledig haar deuren, inclusief alle bijeenkomsten en initiatieven tot 6 april.
Kringloop 050 sluit t/m 6 april haar deuren.

Informatie van de basisscholen in coronatijd

Informatie van de scholen in Coronatijd

Wegwijzer
Alle kinderen van CBS De Wegwijzer zijn thuis aan het werk. We hebben als leerkrachten regelmatig contact met het thuisfront en de kinderen. We doen ons best om zo goed mogelijk op afstand te onderwijzen. Dat valt in de praktijk nog niet altijd mee. Verder hebben we een YouTube kanaal geopend waar leerkrachten allerlei instructie filmpjes gaan posten. Ook de kinderen kunnen filmpjes opsturen om elkaar te inspireren en leuke ideeën uit te wisselen. We proberen iedereen uit te dagen om in deze tijd wel gezond te bewegen, vandaar ook de challenges op ons kanaal. 
Met sommige leerlingen is er dagelijks contact. Maar in ieder geval wekelijks telefonisch. We kijken terug op een enerverende week waarbij veel gevraagd is van leerlingen, leerkrachten en ouders. We verwachten dat de crisis nog lang niet voorbij is en dat betekent spannende tijden voor heel veel mensen. 
We wensen iedereen kalmte en rust toe en wordt vooral niet ziek... 

Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers
Bijna alle kinderen blijven thuis en hebben hun thuiswerk met taakformulier afgelopen maandag opgehaald van school. Een aantal kinderen wordt iedere dag op school opgevangen omdat hun ouders in een van de cruciale beroepen werkt.
Alle juffen en meesters zijn iedere dag school of thuis aan het werk om lessen of delen van lessen digitaal te maken, filmpjes en/of geluidsopnames te maken om kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te helpen het schoolwerk te maken.
Iedere juf/meester heeft een groepstelefoon waarmee geappt, gebeld kan worden met de kinderen en hun ouders. In de groepsapp kunnen kinderen van alles met elkaar delen. Over huiswerk maar ook leuke ideeën en wat je voor elkaar kunt doen.
Natuurlijk wordt ook via het ouderportaal informatie gegeven.
De ouders en kinderen hebben tips gekregen hoe ze een dag kunnen indelen. 

    Afbeelding met binnen, plafond, tafel, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijving

OBS De Pendinghe
Op basisschool de Pendinghe hebben alle leerlingen hun schoolwerk de afgelopen week opgehaald. Hiermee gaan ze door middel van een weektaak, welke digitaal wordt gecommuniceerd, aan de slag. Daarnaast wordt er elke dag voor de leerlingen een leuke activiteit gecommuniceerd als aanvulling op de weektaak. Wij vinden het belangrijk om naast het reguliere schoolwerk ook andere suggesties te geven, zoals knutselen, koken, sporten en/of proefjes. Zo brengt het Bslim-team (vakdocenten gymnastiek) via een youtube kanaal sportchallenges naar buiten https://www.youtube.com/channel/UCUV73EOHo5ZWA1KnJ1sNycA?view_as=subscriber
Van het werk worden leuke foto’s gemaild door de ouders naar de leerkrachten. Leerkrachten bellen de ouders en leerlingen wekelijks om te vragen hoe het met ze gaat en of ze ergens hulp bij kunnen gebruiken. We hopen op deze manier ouders en leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het thuisonderwijs. 

     

VRIJDAG bij jou thuis (ipv in de buurt)

Je kunt thuis ook creatief zijn! En daar helpt VRIJDAG in de Buurt jou graag mee. Lucas Winkel, de cultuurcoach van Selwerd, heeft een Facebookgroep waarin hij leuke filmpjes deelt. Zingen, dansen, tekenen; word lid van de groep, laat je inspireren en post ook je eigen filmpjes en foto's. Om lid te worden zoek je op Facebook naar VRIJDAG in de Buurt - Selwerd . Wie weet doen we wel een leuke challenge of kettingreactie. En als dan alles voorbij is maken we samen een levend kunstwerk in de wijk!

https://www.facebook.com/groups/630769004123566/

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden