Middag over Park Selwerd

selwerd10Wijkplatform Selwerd nodigt in het kader van Sunny Selwerd de bewoners van Selwerd en Paddepoel uit om met z’n allen in gesprek te gaan over Park Selwerd. Tijdens bewonersavonden, koffiekarmomenten en andere momenten waarbij bewoners met ideeën voor verbetering van de wijk Selwerd kwamen, kwam het park vaak voorbij. Dit park gaat menig bewoner aan het hart. Laten we die ideeën nu tot een concreet en gezamenlijk plan voegen!

Wanneer: zaterdagmiddag 26 januari, vanaf 14:00 uur

Waar: BSV Selwerd (Elzenlaan 72) 

Tot dan! 

17 januari - Inloopavond Fietspad Ringweg

fietspad ringweg thumbInloopbijeenkomst fietspad langs de Noordelijke Ringweg op donderdag 17 januari
Door de aanwezigheid van een waterleiding heeft het college van B&W besloten om niet het gehele fietspad langs de Noordelijke Ringweg nu aan te leggen, maar alleen het oostelijke deel. Dit gedeelte loopt van Park Selwerd tot de Iepenlaan. Het ontwerp van dit gedeelte wordt gepresenteerd - voordat het naar de gemeenteraad gaat - op een inloopbijeenkomst op donderdag 17 januari aanstaande in buurtcentrum De Berk, Berkenlaan 238 van 16.00 tot 19.00 uur.

Ontwerp fietspad

Over het ontwerp van het oorspronkelijke, langere, tracé heeft de gemeente in 2017 al een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Het ontwerp van het nu aan te leggen gedeelte is grotendeels gelijk gebleven. De gemeente heeft de afgelopen maanden onderzocht hoe ze zoveel mogelijk groen in het gebied kunnen sparen bij het vervangen van de waterleiding en de aanleg van het fietspad. Verder hebben ze gekeken op welke manier ze nieuwe bomen in het gebied kunnen terugbrengen en hoe ze de ecologische waarde van het groen kunnen versterken.

          

Vragen

Bij vragen kan er contact worden opgenomen via 14050 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Data ophalen Oud Papier 2019

Een bericht van Drumfanfare Avanti:

OUD-PAPIER OPHAALDAGEN

Beste mensen,

De oud-papier inzameling gaat gewoon door;

u krijgt van ons niet meer maandelijks een brief. Hieronder vindt u de data van de ophaal dagen:

11 januari        2019

8 februari         2019

8 maart             2019

5 april                2019

10 mei                2019

14 juni                2019

19 juli                 2019

6 september      2019

11 oktober         2019

8 november       2019

13 december      2019

Wilt u op de vrijdag het papier gebundeld of in dozen zoveel mogelijk tussen 18.00 en 18.30 aan de brede rijweg op een verzamelpunt van de vuilcontainers zetten?

Bij voorbaat dank,
Drumfanfare Avanti

In augustus word er géén oud-papier opgehaald in verband met de zomervakantie.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

22 augustus 2019

RSS Feed
 • 'De huisjes in Kleine Huisjes zijn niet meer zo klein'
  KLEINE HUISJES -

  De dorpsvereniging in Kleine Huisjes bestaat 40 jaar en zaterdag is een reünie van het 80 inwoners tellende streekje. Wat maakt Kleine Huisjes tot wat het is? Bennie Huizenga (66) is er geboren en getogen, Henny Greve (67) en Angelika Lukas (62) zijn de nieuwste inwoners.

 • Kielzog Karavaan trekt door Midden-Groningen
  HOOGEZAND -

  De Kielzog Karavaan trekt zaterdag 31 augustus door de gemeente Midden-Groningen. Onderweg stopt de groep reizende acrobaten, muzikanten en een verhalenverteller vier keer voor een gratis pop-up-voorstelling.

 • Politiemacht stormt af op Noorderzon-voorstelling
  GRONINGEN -

  Vier politiewagens en twee busjes reden woensdagavond laat met zwaailicht en sirene naar kunstacademie Minerva op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Buurtbewoners hadden gemeld dat op het dak een man stond te schreeuwen dat hij de COOP-winkel wilde vernietigen, naast andere destructieve kreten.

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden