Woensdagmiddag 17 juni – gezamenlijke opruimactie park Selwerd

Op woensdagmiddag 17 juni, van 14:00 tot 16:30 uur, slaan PKN De Fontein Groningen en de Moskee Groningen hun handen ineen. Samen zouden wij ons sterk willen maken voor elkaar en onze omgeving. Hierbij richten wij ons in eerste instantie op onze directe omgeving; de buurt en park Selwerd. D.m.v. een gezamenlijke opruimactie hopen wij hier een schone en veilige plek voor alle buurtbewoners van te maken.

Met het oog op de richtlijnen van het RIVM werken wij onder andere met een maximaal aantal deelnemers en een verplichte aanmelding. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen. We zullen die middag op gepaste afstand van elkaar te werk gaan. Meld je dus aan en maak kennis met de buren. Heeft u vragen, behoefte aan meer informatie en/of wilt u zich als vrijwilliger opgeven, neem dan vooral contact met ons op:
 Ruth Pruis (De Fontein) – 0617984737 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Faisal Rabhi (de moskee) – 0640322609 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vernieuwde Albert Heijn Eikenlaan open

Groningen, 29 april 2020 – De Albert Heijn in de Groningse wijk Selwerd ging na een ingrijpende verbouwing vandaag weer open. De winkel aan de Eikenlaan 39 heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten hebben keuze uit een groter versaanbod. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast.

De verbouwing bleef binnen de bestaande muren. “Toch is het nu veel ruimer dan eerst, dankzij een slimme herinrichting”, vertelt supermarktmanager Marije Douwstra. “En, hoewel alles binnenin compleet vernieuwd is, blijven we gewoon de bekende en vertrouwde winkel. De gemoedelijke sfeer is gebleven.”

1,5 meter

De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht. Meer informatie over genomen maatregelen en de nieuwste updates staat op www.ah.nl/samen.

Hygiëne

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Marije Douwstra.

Ouderen

Albert Heijn aan de Eikenlaan 39 in Groningen is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00 uur en zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Voor ouderen (70+) is er voorlopig een speciaal boodschappenuur. Zij kunnen in de winkel terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends. Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.

 

Eikenlaan gestremd 28 en 29 april

Vanwege werkzaamheden van WarmteStad zal de Eikenlaan op 28 en 29 april deels zijn gestremd. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Elzenlaan en de Dierenriemstraat. De werkzaamheden vinden plaats voor de Vensterschool. Fietsverkeer zal via het parkeerterrein worden omgeleid. De werkzaamheden zijn naar voren geschoven vanwege het verminderde verkeer op de Eikenlaan.

 
In verband met de aanleg van ons warmtenet is de Eikenlaan op 28 en 29 april deels gestremd. Voor deze aanleg is het nodig om een oversteek te maken door de Eikenlaan.

Deze werkzaamheden worden naar voren geschoven in verband met de coronacrisis. Doordat mensen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven is er in deze periode minder autoverkeer. We hopen de verkeersoverlast op dit drukke verkeerspunt te beperken door nu alvast deze werkzaamheden uit te voeren.

Selwerd's WoonWagen maakt persoonlijk contact in wijkverbetering mogelijk

Vanaf morgen staat hij in de wijk: Selwerd's Woonwagen. Bedoelt om ook persoonlijk contact over de wijkverbetering mogelijk te maken. Deze week zal hij specifiek worden ingezet met betrekking tot de herinrichting van de Populieren- en Beukenlaan in Selwerd-Oost. Bewoners van Selwerd-Oost worden hierbij dan ook gevraagd de vragenlijst in te vullen die voor hen beschikbaar is gesteld. De link kunt u vinden in de brief die u heeft ontvangen.

OOGTV.NL
 
Om wijkbewoners tijdens de coronacrisis de mogelijkheid te bieden persoonlijk contact te hebben over herinrichtingsplannen in Selwerd, gaat de gemeente

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

11 april 2021

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden