Koffiekar op 3 oktober

JSDO2598De koffiekar gaat weer de wijk in. Aankomende woensdag 3 oktober, staan we tussen 14:30 en 16:00 uur aan De Larix (zijde van Mispellaan/Elzenlaan). Ontmoet je wijkgenoten en ga met elkaar in gesprek. Stel je vragen of laat je ideeën voor de wijk achter bij de medewerkers van instanties binnen Selwerd en vooral: geniet van de heerlijke koffie!

Zie voor meer informatie: https://www.sunnyselwerd.nl/selwerd-koffie/

Dubbelexpositie in Forumbibliotheek Selwerd

2018 09 06Van 21 september t/m 13 december is in Forumbibliotheek Selwerd de dubbelexpositie ‘Onverwachte schoonheid’ te zien van de fotografen Jeannet Zwols en Elly Reuter.


Beide fotografen laten de schoonheid zien van het doorgaans ‘lelijke’ zoals scheuren in muren (actueel in onze provincie) en elektriciteitsmasten in het Groninger land.
Ook het ‘gewone’ is soms onverwacht mooi zoals te zien is in de takjes op zandgrond van Jeannet en de bewogen bomen van Elly.


De bibliotheek is geopend op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur.

2 okt - inloopbijeenkomst Zernike

De samenwerkende partners op de Zernike Campus Groningen: Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen nodigen belangstellenden graag uit voor een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen op de Zernike Campus. Dit vindt plaats op dinsdag 2 oktober aanstaande van 16.00 uur tot 19.00 uur in de hal van de Energy Academy Europe, Nijenborgh 6, in Groningen.
De Zernike Campus groeit voorspoedig en zal dat ook blijven doen. Daarom willen de samenwerkende partners belangstellenden graag bijpraten over deze ontwikkelingen en mondeling informeren over het nieuwe bestemmingsplan voor de Campus.
Op de informatiemarkt wordt informatie gegeven over:
- Het nieuwe bestemmingsplan voor de Campus. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt het huidige bestemmingsplan, ‘Zernike 2006’. In het bestemmingsplan faciliteren ze het uitgangspunt om het bestaande onderwijsgebied en bedrijvenpark te integreren tot één campus met een mix van bedrijven en onderwijs.
- Definitief ontwerp Zernikelaan inclusief de aansluiting ringweg. De aanbestedingsprocedure loopt en de geplande start van de werkzaamheden is in het voorjaar van 2019. Ze praten u graag bij over het laatste ontwerp en de wijzigingen.
- Het nieuwe fietspad over de Penningsdijk, inclusief bijbehorende brug.
- Bouwplannen van de Rijksuniversiteit, zoals de Feringa Building en Aletta Jacobshal.
- Bouwplannen van de Hanzehogeschool, zoals nieuwbouw bij Zernikeplein 7, de aanvullende tijdelijke huisvesting en de uitbreiding van EnTranCe.
- Het campusmanagement kan belangstellenden bijpraten over ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het Innovatiecentrum Avebe, Bytesnet maar ook de ontwikkelingen rondom Start-up City en overige plannen die op de agenda staan.
- Ontwikkelingen WarmteStad.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

16 december 2018

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden